Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronavirustartuntojen määrä noussut myös Pohjois-Karjalassa

Siun sote: Koronavirustartuntojen määrä noussut myös Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalassa todettujen koronavirustartuntojen määrä on jatkanut kasvuaan, mutta maakunta on edelleen koronavirusepidemian perustasolla.

Viikolla 25 uusia tartuntoja todettiin 31, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 15. Pohjoiskarjalaisilla todettuja tartuntoja oli näistä 21 ja kymmenen tartunnoista kirjautuu toisten sairaanhoitopiirien alueelle koti- tai oleskelukunnan mukaisesti. Tartuntoja todettiin Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Polvijärvellä ja Rääkkylässä. Puolet tartunnoista oli peräisin ulkomailta ja jatkotartuntoja ulkomailta saaduista tartunnoista todettiin kolme. Kahdeksan tartuntaa todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Kahden tartunnan alkuperä jäi epäselväksi.

Kuluvalla viikolla torstaihin mennessä uusia tartuntoja on kirjautunut 15 ja karanteenissa oli yhteensä 122 henkilöä. Suurin osa tartunnoista on edelleen ulkomailta peräisin ja viisi tartunnoista liittyy EM-jalkapallokisoihin Pietarissa. Tartuntaketjut ja altistuneet ovat kuitenkin vielä hyvin tiedossa. Kasvomaskien käyttöä, käsihygieniasta huolehtimista sekä turvavälien pitämistä suositellaan edelleen koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Lisäksi on tärkeää hakeutua lievissäkin oireissa koronavirustestiin.

Tartuntoihin liittyy myös mahdollisia altistumistilanteita eri puolilla maakuntaa, ja nämä altistumispaikat on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat. Samoissa paikoissa samaan aikaan olleita kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronavirustestiin.

Koronarokotukset jatkuvat Siun sotessa suunnitelmien mukaisesti. Lauantaista alkaen koronarokotusajan voivat varata kaikki yli 16-vuotiaat. Uusia aikoja viikolle 27 tulee varattavaksi lauantaina 3.7. klo 12 ja maanantaina 5.7. klo 8. Rokotettavan tulee olla täyttänyt 16 vuotta ennen rokotusta. Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on tähän mennessä saanut liki 70 prosenttia yli 16-vuotiaista pohjoiskarjalaisista. Lisätietoa Siun soten koronarokotuksista löytyy osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset


Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 25 (21.–27.6.2021)

Luvuissa ovat mukana kaikki Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla varmistetut positiiviset koronavirustapaukset. Luvut voivat poiketa THL:n tartuntatautirekisterin tiedoista, johon tiedot kirjautuvat sen mukaan, missä henkilö on kirjoilla.
•    Koronavirustartuntojen määrä: 31, muutos edellisviikkoon + 16
•    Tartuntojen alkuperä tiedossa 90,5 %
•    7 vrk ilmaantuvuus (21.-27.6.2021): 16,98, muutos +8,21
•    14 vrk ilmaantuvuus (14. -27.6.2021): 25,75, muutos +9,31
•    Koronanäytteitä: 2450, muutos +220
•    Positiivisten koronanäytteiden osuus: 1,8 %

Valtakunnalliset kriteerit epidemiatilanteen tason arvioimiseksi löytyvät sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilta:
https://stm.fi/koronavirusepidemian-tasot

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi