Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronavirustartuntojen määrä Pohjois-Karjalassa kasvaa

Siun sote: Koronavirustartuntojen määrä Pohjois-Karjalassa kasvaa

Pohjois-Karjalan koronavirustartuntojen määrä on nousussa, mutta sairaalakuormitus on pysynyt toistaiseksi vähäisenä, Siun sote tiedottaa.

– Täydellä rokotussuojalla joutuu vain harvoin sairaalahoitoon. Tältä tämä näyttää niin meillä kuin muuallakin, vaikka epidemiatilanne on muutoin menossa huonompaan suuntaan, toteaa ylilääkäri Jukka Heikkinen Siun sotesta.

Pohjois-Karjalassa todettiin viikolla 44 yhteensä 73 koronavirustartuntaa, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 39. Pohjoiskarjalaisilla tartuntoja oli 70. Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä tartuntoja on todettu 37 ja karanteenissa oli yli 300 henkilöä.

Tartuntoja on todettu erityisesti koululaisten keskuudessa, ja joukkoaltistumisia on ollut edellisviikon tapaan runsaasti kouluissa, harrastusryhmissä sekä yksityistilaisuuksissa. Joensuun seudulla on todettu laajalle levinnyt tartuntaketju, jossa tartunnat ovat levinneet kouluissa, harrastusryhmissä ja vapaa-ajalla.

– Oireisena tai sairaana ei pidä mennä hoitoon, kouluun, töihin eikä harrastuksiin. Tämä koskee edelleen niin rokotettuja kuin rokottamattomiakin, muistuttaa Heikkinen.

– Maski on edelleen kaikille tarpeellinen, kun ollaan paikoissa, joissa on paljon muitakin ihmisiä. Rokottamattomat ovat tällä hetkellä suurimmassa vaarassa sairastua, heidän varsinkin kannattaa edelleen käyttää maskia, Heikkinen jatkaa.

Koronatestissä on tärkeää käydä lievissäkin oireissa, jos ei ole täyttä rokotussuojaa tai jos tietää tai epäilee altistuneensa koronavirukselle.

Suurin osa viime viikolla todetuista tartunnoista oli alle 40-vuotiailla. Eniten tartuntoja oli 10–19-vuotiailla. Tartuntoja todettiin viikolla 44 Ilomantsissa, Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa, Outokummussa ja Polvijärvellä. Tartuntojen alkuperä saatiin selville 89 prosenttia tapauksista. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli kahdeksan.

Pohjois-Karjalassa kaksi rokoterokoteannosta on saanut 80 prosenttia kaikista yli 12-vuotiaista. Alle 40-vuotiaiden rokotuskattavuus on kuitenkin edelleen selvästi jäljessä: 30–40-vuotiaista molemmat rokotusannokset on ottanut vasta hieman yli 70 prosenttia ikäluokasta, 20–30-vuotiaista 65 prosenttia ja 12–19-vuotiaista alle 60 prosenttia. Koulujen tehosterokotuskierros on vielä osittain kesken.

Viikolla 43 todetuista koronatartunnoista 64 prosenttia todettiin rokottamattomilla henkilöillä ja kolme prosenttia yhden rokoteannoksen saaneilla. Noin 30 prosenttia tartunnoista todettiin kaksi rokoteannosta saaneilla.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi