Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronavirustartuntojen määrä Pohjois-Karjalassa kasvaa nopeasti

Siun sote: Koronavirustartuntojen määrä Pohjois-Karjalassa kasvaa nopeasti


Pohjois-Karjalan koronavirustartuntojen määrä on noussut nopeasti, ja päivittäin todetaan 10–20 uutta tartuntaa, Siun sote tiedottaa. Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä jo yli 100 tartuntaa 100 000 asukasta kohden, mikä on koko epidemia-ajan korkein ilmaantuvuusluku Pohjois-Karjalassa.

Pohjois-Karjalassa todettiin viikolla 45 yhteensä 107 koronavirustartuntaa, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 73. Pohjoiskarjalaisilla tartuntoja oli 104. Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä tartuntoja on todettu 49 ja karanteenissa oli yli 460 henkilöä.

Koronavirustartunnat keskittyvät erityisesti Joensuun asiointi- ja työssäkäyntialueelle, jossa koronavirus leviää nyt tehokkaasti lasten ja koululaisten keskuudessa.

– Joensuun seudulla etenkin rokottamattomien keskuudessa leviävä virus vaikuttaa tarttuvan erittäin helposti. Poikkeuksellista on myös se, että tartunnat leviävät nimenomaan lasten välityksellä, vaikka aiemmin kouluissa ja päiväkodeissa tapahtuneista altistumisista ei ole juurikaan seurannut tartuntoja, kertoo Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns.u

Joensuun tartuntaketjusta on lähetetty virusnäytteitä tarkempiin tutkimuksiin, mutta tuloksia ei ole vielä saatu. Eniten tartuntoja oli viime viikolla 10–19-vuotiailla, seuraavaksi eniten 0–9-vuotiailla. Kolmanneksi eniten tartuntoja oli 30–39-vuotiailla, missä näkyvät perhepiirissä lapsilta saadut tartunnat.

Tartuntoja todettiin viikolla 45 Joensuun lisäksi Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa, Outokummussa ja Polvijärvellä. Tartuntojen alkuperä saatiin selville 82 prosenttia tapauksista. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli neljä.

– Käynnissä on nyt rokottamattomien epidemia. Valitettavasti tartuntoja on todettu taas myös hyvin iäkkäillä henkilöillä, joilla on suuri riski sairastua vakavaan koronavirustautiin.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille.

Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä kokoontui arvioimaan epidemiatilannetta sekä tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitettujen suositusten ja rajoitusten riittävyyttä 18.11. Alueella voimassa olevat suositukset pidetään toistaiseksi ennallaan. Työryhmän seuraava kokous on torstaina 25.11.2021.

Koko tiedote Siun soten nettisivuilla

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi