Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronavirustartuntojen määrä Pohjois-Karjalassa on hieman kasvanut

Siun sote: Koronavirustartuntojen määrä Pohjois-Karjalassa on hieman kasvanut

Pohjois-Karjalassa todettujen koronavirustartuntojen määrä on hieman kasvanut edellisviikosta, mutta maakunta on edelleen koronavirusepidemian perustasolla.
Viikolla 24 uusia tartuntoja todettiin 15, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui yhdeksän. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli neljä ja seitsemän tartunnoista oli jatkotartuntoja ulkomailta saapuneelta henkilöltä.  Tartuntoja todettiin Joensuussa, Kiteellä, Polvijärvellä, Juuassa ja Rääkkylässä. Kaikkien tartuntojen alkuperä on selvitetty.

Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä uusia tartuntoja oli kirjautunut 12 ja karanteenissa oli yhteensä 44 henkilöä. Laajempia altistumisia on tapahtunut Joensuussa pidetyssä yksityistilaisuudessa sekä viinijärveläisessä pesäpallojoukkueessa. Yksityistilaisuudesta karanteeniin on asetettu kaikkiaan 28 henkilöä ja noin 120 henkilöä on ohjattu oireseurantaan. Pesäpallojoukkue on puolestaan asetettu karanteeniin pelimatkalla tapahtuneen altistumisen vuoksi. Siun sote on ollut yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettuihin ja yksityistilaisuudessa ohjeet oireseurannasta on välitetty tilaisuuden järjestäjän kautta.

– Pohjois-Karjalassa todetuista tartunnoista suuri osa on tällä hetkellä peräisin ulkomailta tai muualta Suomesta. Tämä on hyvä pitää mielessä ja huolehtia tarkkaan turvallisuudesta matkaillessa tai vierailuja järjestäessä, muistuttaa Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns.

Venäjälle matkustamista kehotetaan välttämään
Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos suosittelee tällä hetkellä välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle, jossa epidemia on pahentunut kesäkuussa hyvin nopeasti. Lisäksi kaikkia Venäjältä Suomeen palaavia matkustajia kehotetaan hakeutumaan koronavirustestiin 72 tuntia Suomeen paluun jälkeen sekä välttämään sosiaalisia kontakteja testituloksen valmistumiseen saakka.
THL:n tiedote 23.6.2021: Oletko palannut Venäjältä? Muista koronatesti 72 tuntia matkan jälkeen

Rokotukset etenevät
Koronarokotukset jatkuvat Siun sotessa suunnitelmien mukaisesti. Tähän mennessä koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 65 prosenttia yli 16-vuotiaista pohjoiskarjalaisista. Kaikkiaan maakunnassa on pistetty 124 987 koronarokotetta, joista 94 759 on ensimmäisiä rokoteannoksia ja 30 228 tehosterokotteita.
Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 24 (14.–20.6.2021)
Luvuissa ovat mukana kaikki Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla varmistetut positiiviset koronavirustapaukset. Luvut voivat poiketa THL:n tartuntatautirekisterin tiedoista, johon tiedot kirjautuvat sen mukaan, missä henkilö on kirjoilla.
•    Koronavirustartuntojen määrä: 15, muutos edellisviikkoon +6
•    Tartuntojen alkuperä tiedossa 100 %
•    7 vrk ilmaantuvuus (14.-20.6.2021): 8,77, muutos +1,1
•    14 vrk ilmaantuvuus (7. -20.6.2021): 16,44, muutos +6,03
•    Koronanäytteitä: 2230, muutos +400
•    Positiivisten koronanäytteiden osuus: 0,87 %

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi