Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Pohjois-Karjala on edelleen kiihtymisvaiheessa

Siun sote: Pohjois-Karjala on edelleen kiihtymisvaiheessa

Pohjois-Karjalan alueellinen Covid-tilannekuvatyöryhmä totesi kokouksessaan 5.8.2021, että maakunta on edelleen koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Tartuntoja todetaan edelleen runsaasti eri puolilla maakuntaa.

Siun soten koko tiedote aiheesta:

Viikolla 30 Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla uusia koronatartuntoja todettiin yhteensä 86, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 75. Pohjoiskarjalaisilla todettuja tartuntoja oli näistä 69.
Tartuntoja todettiin Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Liperissä, Polvijärvellä ja Tohmajärvellä. Tartunnoista 6 oli peräisin ulkomailta ja kotimaassa tapahtuneita jatkotartuntoja ulkomailta saaduista tartunnoista oli yhteensä 6. Aiemmin karanteeniin asetetuilla henkilöillä todettiin 21 tartuntaa. Kymmenen tartunnan alkuperä jäi epäselväksi.

Ulkopaikkakuntalaisia on käynyt myös paljon testeissä Siun soten alueella ja positiivisia tartuntoja on tästä ryhmästä todettu 17. Osa tartunnan saaneista on jäänyt karanteeniin Pohjois-Karjalan alueelle.
Pohjois-Karjalassa koronavirukselle altistumisen vuoksi karanteenissa on tällä hetkellä noin 400 henkilöä. Suuren tartunta- ja altistumismäärän vuoksi myös Siun soten altistumispaikkojen lista on kasvanut viime viikkoina. Siun sote on tähän saakka ollut yhteydessä ennakkoon listalle lisättäviin toimijoihin, mikä on ollut erittäin työlästä ja hidastanut listan päivittämistä. Jatkossa Siun sote julkaisee altistumispaikat listalla ilman yhteydenottoa.

– Tällä hetkellä altistumisia voi tapahtua käytännössä, missä vain. Tartunnan jäljityksen kannalta on kuitenkin tärkeää pitää yllä listaa, josta ihmiset voivat tarkistaa ovatko liikkuneet paikoissa, joissa virukselle on voinut altistua. Listalla olevien yritysten ei tarvitse ryhtyä erityisiin toimiin. Annettuja hygieniaohjeita tulee noudattaa jatkossakin tiukasti, infektioylilääkäri Jennifer Sieberns sanoo.

Muistetaan kasvomaski ja riittävä etäisyys muihin ihmisiin

Alueellinen tilannekuvatyöryhmä totesi kokouksessaan, että koronatilanteen kannalta tärkeää on edelleen noudattaa jo tutuiksi tulleita ohjeita hygieniasta ja kasvomaskeista. Tilannekuvatyöryhmä lisäsi kokouksessaan alueellisiin suosituksiin riittävän turvaetäisyyden pitämisen.
– Koronavirus leviää ihmisten kohdatessa. Etenkin Delta-variantti on erityisen herkkä leviämään. Viruksen leviämistä voi ehkäistä tehokkaasti välttämällä sosiaalisia kontakteja ja pitämällä riittävää etäisyyttä, kun kohtaat muita ihmisiä. Riittävä turvaetäisyys on tärkeä säilyttää etenkin sisätiloissa, mutta viruksen on todettu leviävän myös ulkotiloissa, kun riittävää etäisyyttä ihmisten välillä ei ole ollut, Sieberns sanoo.
Myös kasvomaskien käytöllä on edelleen merkittävä rooli tartunnan leviämisen ehkäisemisessä. Tilannekuvatyöryhmä suosittelee kasvomaskin käyttöä sisätiloissa kaikille, myös koronarokotteen saaneille.

– Kasvomaskin käyttö on edelleen tärkeää, vaikka rokotuskattavuus paraneekin koko ajan. Maakunnassamme on kuitenkin edelleen rokottamattomia ja yhden rokotteen saaneita. Meidän jokaisen tulee suojata itsemme lisäksi myös muista. Kaksi koronarokotetta saanut henkilö voi edelleen pahimmassa tapauksessa kantaa virusta ja tartuttaa sitä eteenpäin. Muistetaan siis pitää maskeja aina kun olemme sisätilassa, jossa on useampia ihmisiä, tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja Jarmo Kukkonen kannustaa.

Tähän mennessä yli 16-vuotiaista pohjoiskarjalaisista 1. koronarokoteannoksen on saanut hieman yli 80 prosenttia. Toisen annoksen on saanut noin 43 prosenttia. Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti torstaina 5.8.2021, että koronarokotukset laajennetaan koskemaan kaikkia 12–15-vuotiaita. Tähän mennessä ikäluokasta on rokotettu vain riskiryhmään kuuluvat henkilöt. Siun sote valmistelee rokotusten käynnistämistä ja tiedottaa asiasta lisää myöhemmin.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi