Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Pohjois-Karjalan epidemiatilanne on edelleen perustasolla

Siun sote: Pohjois-Karjalan epidemiatilanne on edelleen perustasolla

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia on pysynyt perustasolla ja voimassa olevat suositukset pysyvät ennallaan, Siun sote tiedottaa. Koronavirusepidemian alueellinen tilannekuvatyöryhmä kokoontui 17.3. arvioimaan tilannetta ja epidemian leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitettujen suositusten riittävyyttä.

– Viime aikojen kokemukset eri puolilta Suomea osoittavat, että muuntovirukset voivat todella nopeasti kääntää hyvän tartuntatilanteemme päälaelleen. Tulevia pääsiäisen pyhiä kannattaakin suunnitella viettävänsä oman lähipiirin kesken ja mieluiten täällä omassa maakunnassa, toteaa työryhmän puheenjohtaja, Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen.

– Maltti on edelleen valttia, vaikka meillä maakunnassa tilanne on rauhallinen ja koronavirusrokotukset etenevät koko Suomessa. Vaikka olisi rokotuksen jo saanut, ei vielä pidä luopua suositusten noudattamisesta, eikä kannata lähteä vierailuille, sukujuhlille tai ottaa vastaan vieraita muualta Suomesta.

Viikolla 10 Siun soten toiminta-alueella uusia koronavirustartuntoja todettiin yhdeksän, kun edellisviikolla tartuntoja varmistui kahdeksan. Kaksi tartunnoista todettiin ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä ja noin puolet tartunnoista todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Joukkoaltistumisia ei todettu viikon aikana.

Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä uusia tartuntoja on varmistunut 17. Tartunnoista 13 liittyy samaan tartuntaketjuun Joensuussa, josta on seurannut myös joukkoaltistumisia kouluissa. Tartuntaketju on kuitenkin hyvin tiedossa ja jäljitetty,. Muihin tällä viikolla todettuihin tartuntoihin ei liity laajempia altistumisia. Karanteenissa koronaviruksella altistumisen takia oli torstaiaamuna 113 henkilöä.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Työryhmä kokoontuu torstai-iltapäivisin.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi