Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Vuodeosaston painopistettä muutetaan määräajaksi Kontiolahden terveyskeskussairaalassa

Siun sote: Vuodeosaston painopistettä muutetaan määräajaksi Kontiolahden terveyskeskussairaalassa

Kontiolahden terveyskeskussairaalan toimintaa painotetaan määräajaksi akuutista hoidosta kuntouttavaan hoitoon, Siun sote tiedottaa. Akuuttia perusterveydenhuollon vuodeosastohoitoa tarvitsevat kontiolahtelaiset ja joensuulaiset ohjataan jatkossa mahdollisuuksien mukaan Siilaisen kuntoutumiskeskuksen akuuttikuntoutuksen osastolle Joensuuhun. Vastaavasti joensuulaiset ja kontiolahtelaiset ja kuntouttavaa vuodeosastohoitoa tarvitsevat potilaat ohjataan Kontiolahden terveyskeskussairaalaan. Muutos ei vaikuta muihin Siun soten vuodeosastojen toimintaan.

Kyseessä on marraskuun 2022 loppuun jatkuva määräaikainen hoidon painopisteen muutos, jolla varmistetaan potilasturvallinen hoito ja mahdollistetaan nykyisten potilaspaikkojen ylläpito sekä Siilaisen sairaalan että Kontiolahden terveyskeskussairaalan vuodeosastoilla. Kontiolahden terveyskeskussairaalassa on lääkärivajetta mutta hyvin osaavaa hoitohenkilöstöä. Nykyisellä henkilöstöllä Kontiolahden 25-paikkaisen vuodeosaston toiminta pystytään hoitamaan laadukkaasti, kun akuuttia vuodeosastohoitoa keskitetään Siilaiselle.

Vuodeosastojen painopisteen muutos tehdään vaiheittain. Siilaisen vuodeosaston joensuulaisia potilaita, jotka esimerkiksi odottavat paikkaa palveluasumiseen, siirretään Kontiolahdelle terveyskeskussairaalasta vapautuvien paikkojen mukaan. Mahdollinen hoitopaikan muutos tehdään aina yksilöllisen arvioinnin perusteella.

Vuodeosastojen painopisteen muutosta jatketaan marraskuun 2022 loppuun saakka. Kontiolahden lääkäritilannetta on pyritty aktiivisesti parantamaan. Työtä lääkäreiden rekrytoimiseksi jatketaan. Mikäli Kontiolahden lääkäritilanne kohentuu ennen marraskuuta, voidaan toiminta vuodeosastoilla palauttaa nykyiselleen jo aiemmin. Pyrkimyksenä on, että muutoksesta aiheutuisi mahdollisimman vähän harmia potilaille ja heidän omaisilleen.
 
Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista 13 kunnan alueella. Lisäksi kuntayhtymän vastuulla ovat ympäristöterveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Karjalassa. Siun sote aloitti toimintansa 1.1.2017.
Kuntayhtymään kuuluvat Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kontiolahti, Ilomantsi, Juuka, Liperi, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi ja Heinävesi.

www.siunsote.fi