Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Varausten noutopalvelu alkaa Kontiolahden kirjastossa 14.5.

Varausten noutopalvelu alkaa Kontiolahden kirjastossa to 14.5.

Varausten noutopalvelu alkaa Kontiolahden kirjastossa torstaina 14.5. ja Lehmon kirjastossa kesken olevan remontin takia maanantaina 18.5., Vaara-kirjastot tiedottaa. Noutoajat ovat maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 12–17 sekä perjantaisin kello 10–15.

Kirjastossa tilat rajataan toukokuun ajan niin, että asiakkailla on pääsy vain varausten noutohyllylle, lainausautomaatille ja asiakaspalvelutiskille eli ainoastaan varausten nouto ja lainojen palauttaminen on tuolloin mahdollista. Varaaminen tapahtuu ensisijaisesti verkkokirjastossa, mutta jos sen käyttö ei ole mahdollista, varauksia voi tehdä myös puhelimitse. Varaukset tulee tehdä sille kirjastokortille, jolla aineisto myös noudetaan, Vaara-kirjastojen tiedotteessa ohjeistetaan.

Varaukset eivät välttämättä ole noudettavissa välittömästi. Asiakkaiden tulee ennen kirjastossa asiointia tarkastaa varausten tila verkkokirjastosta tai odottaa noutoilmoitusta. Asiakkaille lähetetään noutoilmoitus viikon 20 aikana myös ennen kirjastojen sulkua saapuneista varauksista. Varaukset löytyvät hyllystä varaustunnisteella, jonka voi tarkastaa noutoilmoituksesta tai verkkokirjastosta. Verkkokirjastosta näkee myös omien varaustensa viimeiset noutopäivät.

Jonottaessa ja ohjaustilanteissa on noudatettava turvaväliä. Myös lainauksen aikana vältetään lähikontaktia asiakkaiden ja henkilökunnan välillä. Mahdolliset maksut voi maksaa verkkokirjastossa, kirjastot eivät ota maksuja vastaan toukokuun aikana.

Turvatoimista huolimatta kirjastoon ei ole syytä tulla, jos on lainkaan flunssan oireita. Kirjaston tiloissa on noudatettava hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Asiakkaiden WC-tilat eivät ole toukokuun aikana käytössä, mutta käsidesiä pyritään järjestämään myös asiakkaiden käyttöön.

Kaikkia laina-aikoja on jatkettu automaattisesti 8. kesäkuuta asti.

Vaara-kirjastojen sivuille

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi