Sisältöjulkaisija

angle-left Ysien Yrityskyläily -tapahtuma tutustuttaa ysiluokkalaiset teollisen alan yrityksiin

Ysien Yrityskyläily -tapahtuma tutustuttaa ysiluokkalaiset teollisen alan yrityksiin

Uusi Ysien Yrityskyläily -tapahtuma vie Kontiolahden 9.-luokkalaiset pohtimaan omia työelämävahvuuksiaan ja tutustumaan Jaaman alueen yrityksiin. Perjantaina 31.1. järjestettävän tapahtuman ydinajatuksena on lisätä nuorten tietämystä teollisten alojen monipuolisista uramahdollisuuksista ja houkutella nuoria opiskelemaan teollisille aloille – erityisesti tehtäviin, joissa on ollut viime vuosina työvoimapulaa.

Tapahtuman kohderyhmäksi on valikoitu juuri 9.-luokkalaiset, jotka yhteishaun aikaan pohtivat tulevaisuuden uraansa, työllistymistä ja jatko-opintomahdollisuuksia. Päivän aikana oppilaat suorittavat oppimistehtäviä sekä Jaaman alueen yrityksissä että Kontiolahden ampumahiihtostadionilla toiminnallisissa tehtäväpisteissä.

– Jaamankankaan yritysten esittämä vierailukutsu sopii mainiosti 9. luokan monialaisen oppimiskokonaisuuden Yrittäjyys ja yritteliäisyys -osaksi. Oppilaat saavat tietoa muun muassa metalli- ja muovituoteteollisuuden ammateista ja työelämätaidoista. Yhteistyö Itä-Suomen yliopiston kanssa rikastaa päivän sisältöä, Kontiolahden koulun rehtori Auli Pulkki kertoo.

– Oppilaat tekevät yritysvierailujen aikana yrittäjien ja hanketyöntekijöiden kanssa yhdessä toteutettuja tehtäviä. Oppilailla on mahdollisuus pohtia omia vahvuuksiaan ja valmistautua työpaikkahaastatteluihin, Pulkki jatkaa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kontiolahden koulu, Kontiolahden Yrityspalvelu Oy ja Itä-Suomen Yliopiston Joustavien oppimisympäristöjen suunnittelu ja kehittäminen -hanke sekä Kontiolahden Yrittäjät ry. Jaaman alueen yrityksistä mukana ovat Fodesco Oy, Jotwire Oy, AseUtra Oy, Alsiva Oy, Medisize Oy ja Vesuto Oy.