Sisältöjulkaisija

angle-left Häiriöitä vedenjakelussa Kontiolahdella

Häiriöitä vedenjakelussa Kontiolahdella

Kontiolahden kunnan alueella on lauantaista 6.4. alkaen ollut häiriöitä vedenjakelussa. Häiriöt ovat aiheutuneet, kun Uuron alavesisäiliöllä on laiterikon seurauksena säiliön ohjauskeskuksena toimiva kaivo päässyt täyttymään vedellä. Uuron alavesisäiliöltä vettä pumpataan Kontiolahden kirkonkylän, Paiholan, Kontioniemen, Pyytivaaran ja Varparannan suuntiin.

Ohjauskeskuksen laitteistot joudutaan uusimaan kokonaisuudessaan, mukaan lukien siirtovesipumput. Vaurion seurauksena edellä mainituille kunnan alueille ei saada toimitettua yhtä paljon vettä kuin normaalisti. Tästä johtuen vesijohtoverkostossa ilmenee painevaihteluja ja myös vesikatkoja voi esiintyä. Vedessä voi esiintyä sameutta, mutta vesi on kuitenkin juomakelpoista.

Alueiden asukkaita pyydetään minimoimaan vedenkäyttöä, että vettä riittäisi kaikille ja painevaihtelut olisivat pienempiä. Juomavettä kannattaa myös ottaa varastoon mahdollisten vesikatkojen varalta.

Ohjauskeskuksen korjaustyöt on aloitettu, mutta kaikille tarvittaville komponenteille ei ole vielä saatu toimitusaikaa. Tämän hetken arvion mukaan häiriön kesto voi olla jopa kolme viikkoa.

Seuraava tiedote asiasta annetaan 15.4.2024.