Sisältöjulkaisija

angle-left Ilmasto-ohjelman luonnos nähtävillä ja kommentoitavana

Ilmasto-ohjelman luonnos nähtävillä ja kommentoitavana

Kontiolahden asukkailla, yrityksillä ja vapaa-ajan asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa kunnan uuteen ilmasto-ohjelmaan. Kontiolahden kunnan ilmasto-ohjelma 2024–2028 -luonnos on nähtävillä ja kommentoitavana kunnan nettisivuilla elokuun 31. päivään saakka. Uuden ilmasto-ohjelman luonnos oli teknisen lautakunnan käsittelyssä 28. toukokuuta.

Kontiolahden kunnan ilmasto-ohjelma 2024–2028 on keskeinen työkalu ilmastonmuutoksen vaikutusten hillitsemiseksi ja ilmastonmuutoksen vaikutuksiin sopeutumiseksi. Uuden ilmasto-ohjelman tavoitteena on parantaa kunnan ilmastotyön koordinointia, tehdä työstä näkyvää, lisätä suunnitelmallisuutta ja kannustaa kuntalaisia sekä yrityksiä osallistumaan ilmastotyöhön. Ilmasto-ohjelma 2024–2028 sisältää yhteensä 53 toimenpidettä, jotka koskevat energiankulutusta ja -tuotantoa, liikkumista ja liikennettä, kiertotaloutta, maankäytön suunnittelua, hankintoja ja metsänhoitoa.

Ilmasto-ohjelman toimenpiteiden toteutumista seurataan vuosittain talouden suunnittelun syklissä (talousarvio ja tilinpäätös) ja tavoitteiden seuranta toteutetaan kahden vuoden välein. Ohjelma päivitetään valtuustokausittain.

Linkit:

Kontiolahden kunnan ilmasto-ohjelma 2024-2028 -luonnos

https://www.kontiolahti.fi/kontiolahden-ilmastotyo

https://pohjois-karjala.fi/2024/01/ilmastokestava-pohjois-karjala-2030/