Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunginteatteri: Lempi-draaman maakuntaensi-ilta on Kontiolahdella

Joensuun kaupunginteatteri: Lempi-draaman maakuntaensi-ilta on Kontiolahdella

Joensuun kaupunginteatterin Lempi-draama saa ensi-iltansa kiertueella Kontiolahden Ohto-auditoriossa keskiviikkona 23.11.2022 kello 18. Lempin ohjaa näyttelijä Maria Karhapää, joka debytoi Joensuun kaupunginteatterilla ohjaajana, Joensuun kaupunginteatteri tiedottaa.

Näytelmä perustuu kuusamolaisen Minna Rytisalon palkittuun Lempi-romaaniin. Tarina sijoittuu Lapin sodan aikaan, jolloin kauppiaan kaksostyttäret Lempi ja Sisko nauttivat nuoruudestaan ja etsivät sydämensä valittua.  

– Lempi on tiheätunnelmainen draama. Se kertoo rakkauden voimasta, jonka seuraukset ovat arvaamattomat. Teksti on mielenkiintoinen, hieno ja koskettava. Se sopii hyvin kiertuenäytelmäksi, Karhapää kertoo.

Lavalla nähdään kolme näyttelijää: Siskon roolissa Regina Launivuo, Viljamina Hannes Mikkelsson ja Elli-piikana Suvi-Maaria Virta. Heidän lisäkseen äänirooleissa on joukko Joensuun kaupunginteatterin näyttelijöitä sekä lasten, Anteron ja Aarren, rooleissa Urho Kuokkanen ja Alexandra Launivuo.  

Näytelmän kiertuekäyttöön sopivan lavastuksen on suunnitellut Iris Routa. Valosuunnittelun on tehnyt Asko Heiskanen ja äänisuunnittelun Petri Kettunen. Lavastukseen heijastuvien videoprojisointien suunnittelun takana on Tuula Hakulinen. Projisoinneissa käytetään videomateriaalien lisäksi sota-arkiston kuvia. Pukusuunnittelusta vastaa tuore puvustomestari Nina Paakkunainen. 

Maakuntaensi-ilta kiertueella

Lempin näytäntöjä on kaikkiaan 16 Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä aina ensi vuoteen 11.2. saakka. Tämän lisäksi teatterituotanto kiertää Kontiolahden jälkeen Juuassa, Kiteellä, Nurmeksessa, Tohmajärvellä, Ilomantsissa ja Lieksassa.

– Joensuun kaupunginteatteri toimii myös Pohjois-Karjalan alueteatterina. Edellinen maakuntaensi-ilta oli vuonna 2017, kun Koirantähdestä pohjoiseen -tuotanto vietiin Kiteelle. Tällä kertaa Kontiolahti ilmoitti ensimmäisenä halukkuutensa maakuntaensi-iltapaikaksi, hallinto- ja talouspäällikkö Leena Kinanen kommentoi ensi-iltapaikan valintaa.

Tarkemmat Lempin kiertueaikataulut ja -yhteystiedot ovat teatterin sivuilla.

Huomio: Esitys sisältää kertomuksia väkivaltaisista tapahtumista, jotka voivat aiheuttaa herkimmille katsojille ahdistusta.