Sisältöjulkaisija

angle-left Jotwire laajentaa Kontiolahdella tuoden yli 30 uutta työpaikkaa – kunnan tytäryhtiö rakentaa edellytyksiä kasvulle

Jotwire laajentaa Kontiolahdella tuoden yli 30 uutta työpaikkaa – kunnan tytäryhtiö rakentaa edellytyksiä kasvulle

Kontiolahtelainen elektroniikan ja sähköisten järjestelmien sopimusvalmistaja Jotwire Oy tähtää kasvuun. Tavoitteena on seuraavan kahden vuoden aikana nostaa valmistuskapasiteettia ja kehittää edelleen vuonna 2019 avatun Kontiolahden Jaaman yritysalueella sijaitsevan tehtaan toimintaa. Osana merkittäviä investointisuunnitelmia toteutetaan Jotwiren Kontiolahden tehtaan laajennus, jonka avulla tuotannolliseen toimintaan saadaan yli 2500 kerrosneliömetriä uutta tilaa. Hankkeen kokonaisvaikutus alueen työllisyyteen on yli 30 uutta työpaikkaa. Laajennuksen toteuttaa Kontiolahden kunnan tytäryhtiö Kontiolahden Yrityspalvelu Oy, joka rakennuttaa tehdaslaajennuksen ja vuokraa sen Jotwiren käyttöön.

Jotwire Oy:n kysyntä on palautunut voimakkaasti pandemian aiheuttamasta notkahduksesta. Edes maailmanlaajuinen pula elektroniikka- ja sähkökomponenteista ei hidasta etenemistä.

– Tilauskirjat ovat täynnä sekä nykyisten asiakkaiden kasvun myötä että useiden uusien asiakasprojektien aloituksien johdosta. Tarvitsemme lisää tuotantokapasiteettia tuleville vuosille, toteaa Jotwire Oy:n toimitusjohtaja Keijo Kurki.

Tehdaskiinteistön laajennus on osa isompaa kokonaisuutta.

–Tuotantokapasiteetin kasvattaminen edellyttää laajennuksen rinnalla mittavia investointeja viimeisimpään tuotantoteknologiaan. On tärkeää, että kapasiteetin lisäksi myös automaatiotaso tulee nousemaan, tarkentaa Kurki.

– Jotwiren suunnitelmat kasvuun ja teollisten työpaikkojen lisäämiseen alueella on todella hieno uutinen. Uutta henkilöstöä tarvitaan yrityksessä kasvun mahdollistamiseksi, mikä on todella myönteinen asia kunnan kannalta, toteaa Kontiolahden kunnanjohtaja Jari Tuononen.

Myös kunnan tytäryhtiön Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n taholla laajennussuunnitelmat herättävät innostusta.

– Olemme mielellämme mukana luotettavien ja kasvuhaluisten yritysten hankkeissa. Strategiamme mukaisesti haluamme mahdollistaa kasvun ja yritysympäristön kehittymisen Kontiolahdella, kertoo Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n vt. toimitusjohtaja Jarkko Peiponen.

Jotwiren laajennushankkeen suunnittelu on jo käynnistynyt. Kontiolahden kunnan omistajaohjausjaosto on hyväksynyt hankkeen toteutuksen, ja laajennusta varten on vuokrattu tontti Jaaman yritysalueelta nykyisen tehtaan vierestä.

– Suunnittelua jatketaan syksyn ja talven aikana. Urakkakilpailutukset hoidetaan alkuvuodesta ja rakentaminen käynnistyy heti lumien sulettua. Valmista on viimeistään loppuvuodesta 2022, kertoo Peiponen.