Sisältöjulkaisija

angle-left Jukka Honkanen kalastaa Kontiolahdella kesät talvet

Jukka Honkanen kalastaa Kontiolahdella kesät talvet

Sateenjälkeinen auringonpaiste. Kontiolahden sataman halki kirmaa lapsia uimaan läheiselle rannalle. Höytiäisen tuvan terassilla kesäisestä päivästä nauttivat niin kuntalaiset kuin heidän koiransakin.

Jukka Honkanen on lähdössä moottoriveneellään katsomaan katiskoita, viemään verkkoja ja vetouistelemaan Tuula Liuhan kanssa. Esteetön venepaikka on aivan rannan tuntumassa, ja pyörätuolilla matka taittuu tuttuun tapaan. Tämä kyseinen venepaikka on Honkasen näkemyksen mukaan Suomen ensimmäinen veneinvapaikka.
– Näitä esteettömiä venepaikkoja on tullut sen jälkeen muun muassa Tampereelle.

– Erityisesti kunnan teknistä puolta haluan kiittää. Kyllähän tämä osoittaa kunnan positiivista suhtautumista, kun mahdollistetaan veneily- ja kalastusharrastus myös liikuntarajoitteisille, Honkanen kiittelee.

Veneinvapaikka on ollut kovassa käytössä jo kymmenisen vuotta, ja Honkanen käy kalassa Höytiäisellä aina kun sää sallii. Talviaikaan pilkkimään pääsee Kontiolahden sataman laitureilta käsin. Nyt veneeseen on nostettu verkkojen lisäksi kolme virveliä ja iso pakillinen vieheitä. On suoranainen ihme, jos näin hyvillä varusteilla ei tule kalaa. Onhan kuitenkin kyseessä kuharikkaana vesistönä tunnettu Höytiäinen.

Jukka Honkanen lähdössä Höytiäiselle kalaan