Sisältöjulkaisija

angle-left Kävelystä ja pyöräilystä on Kontiolahdella koululaiskysely käynnissä

Kävelystä ja pyöräilystä on Kontiolahdella koululaiskysely käynnissä

Kontiolahden kunta haluaa syventää tietoutta koululaisten kokemasta liikenneturvallisuudesta ja liikkumisesta erityisesti kävellen ja pyöräillen. Myös kouluhenkilökunta ja lasten huoltajat voivat halutessaan antaa palautetta saman kyselyn kautta. Kyselyyn pääsee vastaamaan Wilman kautta lähetetystä tiedotteesta. Kysely on auki 29.5. saakka.

Toiveena on, että lasten huoltajat ja opettajat kannustavat isompia koululaisia vastaamaan kyselyyn itsenäisesti. Kyselylomake on hyvä täyttää pienempien lasten kanssa yhdessä keskustellen.
Kyselyssä on omat osionsa sekä jalankululle että pyöräilylle. Kyselyssä on mahdollisuus antaa myös palautetta suoraan kartalla. Karttapalauteosiossa selvitetään muun muassa pyöräliikenteen ja kävelyn kannalta hankalia paikkoja sekä onnistuneita ratkaisuja. Esille nostettavat asiat voivat liittyä esimerkiksi jalankulun ja pyöräliikenteen väylien laatuun, kunnossapitoon, turvallisuuteen tai reittien opastukseen.

Koululaisten vastaaminen kyselyyn koetaan erittäin tärkeäksi. Koulumatkojen sujuvuus ja turvallisuus ovat merkittävässä roolissa kunnan liikkumisolosuhteiden kehittämisessä. Kyselyn tuloksia hyödynnetään Kontiolahden pyöräliikenteen ja jalankulun kehittämissuunnitelman päivityksessä.

Lisätietoja:

Marja-Liisa Sykkö
maankäyttöpäällikkö
040 049 1791
marja-liisa.sykko@kontiolahti.fi

Juho Väisänen
kuntatekniikan päällikkö
050 567 3280
juho.vaisanen@kontiolahti.fi