Sisältöjulkaisija

angle-left Kirkonkylän sote-aseman sijainti muuttumassa tontilla

Kirkonkylän sote-aseman sijainti muuttumassa tontilla

Kirkonkylän sote-aseman sijaintia tontilla on arvioitu uudelleen. Kontiolahden kunnanhallitus päätti huhtikuussa sote-aseman luonnossuunnitelmista ja kustannusarviosta, minkä jälkeen rakennuksen paikkaa on tontilla suunniteltu uudelleen. Suunnittelijat ovat laatineet sijoitusvaihtoehtoja ja niiden vaikutuksia investointeihin, kustannuksiin ja toteutukseen. Asia on kunnanhallituksen käsittelyssä 1.6.2020.

Rakennuksen alkuperäinen sijoitus oli lähellä Vierevänniementietä. Toteutuksessa olisi hyödynnetty tukimuureja ja maavarapenkkaa, jotta ajoluiska olisi saatu toiseen kerrokseen. Rakennus olisi kuitenkin tarkoituksenmukaista kääntää niin, että rakennuksen pitkä sivu olisi Vierevänniemen suuntainen, rakennus sijoittuisi lähemmäksi nykyistä terveysasemaa ja ajoluiska toiseen kerrokseen korvattaisiin hissillä.

Näin toimien näkymä Vierevänniementieltä Kotiseutukeskukselle ja Höytiäiselle paranisi. Lisäksi tukimuureista ja maapainepenkoista voitaisiin luopua, mikä vähentänee riskiä kosteudenhallinnassa.

Kustannusarvio nousee 14.4. hyväksytystä 381 000 euroa. Merkittävimmät syyt kustannusten nousulle ovat hissi, hissin vaatima lisätila ja sprinklauksen lisääminen 1. kerrokseen, koska poistumistie jää pois 2. kerroksesta.

Kokonaiskustannusarvio on 7 254 000 euroa. Talousarviossa ja taloussuunnitelmassa sote-aseman investointi on kokonaisuudessaan kuusi miljoonaa euroa, joten investoinnin ylitykselle tulee saada myös kunnanvaltuuston hyväksyminen. Kunnanhallitukselle esitetään, että valtuusto hyväksyisi sote-aseman luonnossuunnitelmat ja kustannusarvion.

Uuden sote-aseman rakentamisen on tarkoitus alkaa loppuvuodesta 2020.