Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahdella tehdään matkailun kävijätutkimus

Kontiolahdella tehdään matkailun kävijätutkimus

Kontiolahdella tehdään 1.6. – 31.8.2024 Telian matkapuhelindataan perustuva kävijätutkimus. Tutkimus tehdään ensimmäistä kertaa Kontiolahdella ja on erittäin merkittävä Kontiolahden matkailumarkkinoinnin kehittämisessä. Tutkimuksessa saadaan matkailijatieto sekä kotimaisista että ulkomaisista turisteista. Tutkimuksessa saadaan selville lähtöpaikkakunnat ja kansalaisuus. Roaming data kertoo ulkomaalaisten päivätasoisen kävijämäärän postinumeroalueittain sekä erottelee eri kansalaisuudet. Data ei kerro kokonaisvolyymeja vaan montako mobiililaitetta (Telian verkossa) on ollut milläkin postinumeroalueella minäkin päivänä. Kävijät eivät ole tunnistettavissa tutkimuksesta. Kävijätutkimuksessa lasketaan ne kävijät, joiden viipymä alueella on yli kolme tuntia.

Kontiolahdella ei ole tehty aiemmin vastaavaa tutkimusta. Haluamme kartoittaa tällä tutkimuksella Kontiolahdella käyvien matkailijoiden määrää. Saamme myös tiedon, mistä maista kunnassa on kävijöitä ja voimme jatkossa kohdentaa markkinointia paremmin.

Tutkimuksen toteuttaa Salmi Platform Oy Telialta tulevan tiedon pohjalta. Tieto jakaantuu kolmeen ryhmään: paikallisiin, päivämatkailijoihin (yli 3 h viipymä) sekä yöpyjiin. Salmi Analytics -analytiikkaratkaisujen avulla matkailun ja tapahtumien vaikutuksia voidaan analysoida reaaliajassa, systemaattisesti ja digitaalisesti.

Kävijätutkimus on osa Kontiolahden matkailuekosysteemin kansainvälistymishanketta.