Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahdella yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on kasvanut

Kontiolahdella yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on kasvanut

Kontiolahden yrityksissä kaikkien toimialojen yhteenlaskettu liikevaihto on kasvanut 15 prosenttia. Kasvua tapahtui vuoden 2020 viimeisen puolen vuoden aikana edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Teollisuudessa kasvu oli yli 20 prosenttia samana aikana. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen Asiakaskohtaisesta suhdannepalvelusta.

– Alueemme vientiyritykset ovat olleet aktiivisia ja päässeet mukaan uuteen markkinaan. Myös paikalliset palvelut ja vähittäiskauppa ovat löytäneet keinoja sopeutua koronatilanteeseen ja kehittää liiketoimintaansa sekä jatkaneet kasvu-uralla, Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Annu Räsänen avaa.

Kaikkien yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on kasvanut mutta samaan aikaan pienyrittäjien tilanne on muuttunut vuoden 2020 aikana huonompaan suuntaan. Pienyrittäjille ja pandemiasta kärsineille toimialoille tarvitaan yhä erilaisia tukimuotoja. Kontiolahden yritysneuvonnan palveluita käytettiin viime vuonna peräti 30 prosenttia enemmän kuin aiempien vuosien aikana.

– Yrittäjille oikeaan aikaan saatavilla oleva maksuton yritysneuvonta on osoittautunut yhdeksi avaintekijäksi erilaisten rahoitusmuotojen lisäksi uuden tilanteen haltuun ottamisessa, Räsänen jatkaa.

Alkanut vuosi on ollut vilkasta kehittämisen ja investointien aikaa. Teollisuustyöpaikkakyselyn mukaan tälle kuluvalle vuodelle alueen teollisuusyritykset ennakoivat lisätyövoiman tarpeita.

Toimitusjohtaja Annu Räsänen taustoittaa asiaa tarkemmin 5.5. julkaistussa blogikirjoituksessaan