Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden hiihtoviikko käynnistyy tällä viikolla

Kontiolahden hiihtoviikko käynnistyy tällä viikolla

Esi- ja perusopetuksen hiihtoviikko käynnistyy Kontiolahden ampumahiihtostadionilla torstaina 20.2. Tapahtuma on tuttu aiemmilta vuosilta ja saa liikkeelle jälleen Kontiolahden koko esi- ja perusopetuksen.
Hiihtoviikon toimintaan mukaan pääsee kaikkiaan 1636 lasta, joista esiopetuksessa on 226 ja perusopetuksessa 1410. Toimintaa järjestetään ampumahiihtostadionilla 20.–26.2.2020 välisenä aikana.

Hiihtoviikon järjestelyissä ovat mukana Kontiolahden Urheilijat, Riveria, Kontiolahden kunnan esi- ja perusopetuksen sekä ruokahuollon henkilöstö.

Hiihtämällä 10 kertaa Höytiäisen ympäri

Tapahtumapäivien aikana ampumahiihtostadionin alueella on ikäryhmittäin soveltuvaa ohjattua ja omatoimista rastipistetyöskentelyä talviurheilun ja erityisesti hiihdon parissa. Mukana on jälleen myös yhteinen matkahiihdon tavoite, joka motivoi lapsia keräämään kilometrejä puuhapäivien aikana yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.

– Viime kesänä tuli täyteen 160 vuotta Höytiäisen suuresta järvenlaskusta. Tämä huomioitiin monin tavoin eri toiminnoissa ja tapahtumissa. Jatkamme nyt lasten kanssa samalla teemalla. Matkahiihdon yhteinen tavoite on hiihtää 10 kertaa Höytiäisen ympäri. Rantaviivoja myöten tavoitematkaa kertyy yhteensä 5385 kilometriä, kertoo opetuspäällikkö Teemu Piirainen.

Hiihtoviikon tapahtumapäivien toiminta perustuu koulujen, opettajien ja oppilaiden omaehtoiseen tekemiseen. Kukin luokka etenee omaan tahtiinsa. Ohjattua toimintaa on tarjolla osalla rastipisteistä Riverian opiskelijoiden ja Kontiolahden Urheilijoiden avustamana. Tavoitteena on tarjota mahdollisuus talviurheilun nautinnon ja riemun kokemiseen yhdessä, ampumahiihtostadionin loistavissa puitteissa.