Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden juhlavuoden kuosi on valittu

Kontiolahden juhlavuoden kuosi on valittu

Kuntalaiset ovat äänestäneet Kontiolahden juhlavuoden kuosin. Kunta järjesti Oodi Kontiolahdelle -kuosisuunnittelukilpailun tulevan 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Raati valitsi äänestykseen kolme työtä, joista kuntalaiset saivat äänestää suosikkinsa.

Äänestys keräsi noin 710 vastausta, joista voittajakuosi sai liki 400 ääntä. Loput äänet jakaantuivat kahden muun työn kesken. Voittajakuosin on suunnittelut Sanna Lång. Toiseksi sijoittui Niina Sormusen suunnittelema kuosi ja kolmanneksi Anniina Löytösen työ. Töihin voi kertauksenomaisesti vielä palata kunnan nettisivuilla osoitteessa www.kontiolahti.fi/kuosiaanestys.

Voittajakuosin suunnittelija Sanna Lång toivoo, että työ tuo lisää näkyvyyttä Kontiolahdelle ja iloa mahdollisimman monelle asukkaalle.

– Halusin tuoda kuosilla esille Kontiolahden upean luonnon sekä tunnettuja maamerkkejä. Kuosissa on muun muassa kirkkoja, Jakokosken tähtitorni, pisin mänty ja vesitorni. Myös luonto on vahvasti esillä, esimerkiksi taustalla näkyvä valkea ääriviiva on Kolvananuuron lammen ääriviiva. Luonto on kuvattuna myös mustikanvarpuina ja pitkospuina, Sanna Lång avaa työtään.

Kuosisuunnittelukilpailuun osallistui yli 20 suunnittelijaa, joista osa ilmoitti kisaan useamman kuin yhden työn.

– Olemme todella iloisia siitä, että saimme runsaasti laadukkaita töitä kuosisuunnittelukilpailuumme. Haluamme kiittää kaikkia osallistuneita ja onnitella kolmen kärkeen yltäneitä suunnittelijoita. Kuntalaiset äänestivät Sanna Långin työn selvällä äänimäärällä voittoon, Kontiolahden kunnan viestintäsuunnittelija Niina Vatanen kertoo.

Kuosisuunnittelukilpailussa pyydettiin työtä, joka ilmentää Kontiolahden luontoa tai kulttuuriperintökohteita. Lisäksi yhtenä kriteerinä oli, että suunnittelijalla on jokin kytky Pohjois-Karjalaan. Iisalmessa asuva Sanna Lång on etenkin nuoruudessaan käynyt usein Joensuun alueella. Pohjois-Karjalassa asuu Långin ja tämän miehen sukulaisia. Lång on koulutukseltaan muotoilija ja tekstiiliartesaani, ja hänellä on myös alan yritys.

Kuosi näkyy Kontiolahden 150-vuotisjuhlavuoden materiaaleissa ja tuotteissa, mutta kuosin on tarkoitus jäädä käyttöön myös vuoden 2023 jälkeen.

Tutustu kuosiin