Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden kunnalliset kuntosalit avataan hallitusti ensi viikon maanantaina 22.2.

Kontiolahden kunnalliset kuntosalit avataan hallitusti ensi viikon maanantaina 22.2.

Kontiolahden kunnan kuntosalit Kontiolahden liikuntahallilla, Lehmossa, Kylmäojalla ja Jakokoskella avataan yleisökäyttöön ensi viikon maanantaina 22.2. Kuntosalit avataan hallitusti henkilörajoituksia ja hygieniaohjeistuksia noudattaen Pohjois-Karjalan palattua koronavirusepidemian perustasolle.
Kuntosalien maksimihenkilömäärä on suhteutettu tilan kokoon, joten liikuntahallin ja Lehmon koulun kuntosaleilla voi samanaikaisesti harjoitella enintään 10 henkilöä ja Kylmäojan ja Jakokosken pienemmillä kuntosaleilla enintään neljä henkilöä. Kunta seuraa kävijämäärää kulunvalvonnan kautta. Kuntosaleilla kävijöiden tulee noudattaa kuntosaleilla olevia hygienia- ja turvallisuusohjeita liittyen muun muassa laitteiden desinfiointiin ja turvaväleihin. Kävijöiltä ei edellytetä maskin käyttöä harjoitellessa, mikäli turvavälit säilyvät. Pukuhuonetiloissa maskin käyttö on edelleen vahvasti suositeltavaa.

Liikuntahallin kuntosalin yleisövuorot ja asiakaspalveluajat ovat maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina kello 17–20. Lehmon koulun kuntosalilla yleisövuoro ja asiakaspalveluaika on torstaisin kello 18–21. Kaikkien asiakkaiden kausikortteja jatketaan kuntosalien kiinnioloajan verran ensimmäisen käyntikerran yhteydessä. Kuntosalien ja liikuntasalien aikuisten ryhmäharrastetoimintaa ei edelleenkään järjestetä. Myös kuntosalien yleisökäyttöä tarkastellaan uudelleen koronatilanteen muuttuessa tai mikäli annettuja hygienia- ja turvallisuusohjeita ei noudateta.

Yhtä aikaa kuntosalien avautumisen kanssa otetaan käyttöön mobiilikassa, mikä mahdollistaa maanantaista eteenpäin kuntosalin maksamisen pankkikortilla asiakaspalveluaikoina.
Maanantaina 22.2. avataan myös Kontiolahden ampumahiihtostadionin pukuhuone- ja suihkutilat asiakaskäyttöön. Pukuhuonetiloissa suositellaan käytettäväksi maskia ja huolehtimaan turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta.