Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden kunnan varhaiskasvatus osallistuu Uudet lukutaidot -hankkeeseen

Kontiolahden kunnan varhaiskasvatus osallistuu Uudet lukutaidot -hankkeeseen

Kontiolahden varhaiskasvatus osallistuu opetus- ja kulttuuriministeriön lanseeraamaan Uudet lukutaidot -hankkeeseen. Kehittämisohjelman tavoite on vahvistaa lasten digiosaamista ja medialukutaitoja. Kunta on palkannut hanketta varten digikoordinaattorin ja kaksi digiohjaajaa. Kunta saa toimintaan hankerahoitusta Opetushallitukselta.

Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa lapsia opastetaan digitaaliseen ympäristöön yhdessä kokeilemalla ja leikkimällä. Lapset tutustuvat digiohjaajien ja ryhmän aikuisten johdolla eri mediaympäristöihin. Näin luodaan perustaa myöhempää oppimista varten. Käytännössä digiohjaajan työ on henkilöstön kanssa yhteistyössä tuokioiden pitämistä, ryhmissä mukana olemista, lasten kanssa tekemistä ja henkilöstön kanssa keskustelua.

Kehitysmyönteisenä kuntana Kontiolahti haluaa vakiinnuttaa digiosaamisen varhaiskasvatustyössä. Digikasvatuksen asiantuntijat toimivat ryhmissä mukana niin, että sekä lapset että henkilöstö pääsevät tekemään ja oppimaan. Kyseessä on rinnalla oppimisen menetelmä, jossa varhaiskasvatuksen työntekijän ei tarvitse erikseen lähteä koulutukseen. Digiohjaajan opastuksella muut työntekijät omaksuvat uusia tapoja käyttää digisisältöjä työssään. Työn tavoite on madaltaa kynnystä tuoda digisisältöjä arjen varhaiskasvatukseen.

Hankkeella halutaan lisätä tietoa siitä, mitä on digitaitojen ja -osaamisen opettaminen varhaiskasvatuksessa. Hankkeen tuloksista raportoidaan OKM:lle.

 

Lisätietoja:

Laura Huhtala

Varhaiskasvatuksen esimies

050 428 5108

laura.huhtala@edu.kontiolahti.fi