Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden kunta on kartoittanut keinoja energian säästämiseksi

Kontiolahden kunta on kartoittanut keinoja energian säästämiseksi

Kontiolahden kunta haluaa osaltaan olla mukana tulevan talven energiansäästötalkoissa. Tekninen lautakunta käsittelee lokakuun 25. päivän kokouksessa keinoja energian säästämiseksi.

Yhtenä mahdollisuutena pidetään joka kolmannen katuvalon sammuttamista Kontiolahden kunnan omistamilla teillä. Katuvalot palavat samaan aikaan kuin nykyisinkin, mutta kolmasosa valaisimista on pimeinä. Näin päätettäessä joissakin paikoissa voi tulla tilanteita, että joka toinen tai peräti vierekkäiset valaisimet ovat sammuksissa. Valaistus kuitenkin optimoidaan siinä yhteydessä, kun valaisimet sammutetaan.

Toisena keinona lautakunnalle esitetään kiinteistöjen lämpötilojen pudottamista mahdollisuuksien mukaan. Tarkoituksena on säätää lämpötiloja tilojen käyttötarkoitusten mukaan.

– Suositusten mukaisia lämpötilojen raja-arvoja ei ole kuitenkaan tarkoitus lähteä alittamaan, vaan kokonaisuutena on ehkä oikein puhua lämpötilojen optimoinnista, Kontiolahden kunnan tekninen johtaja Tommi Hirvonen kertoo.

Kontiolahden tekninen lautakunta päättää energiansäästöön liittyvistä toimenpiteistä 25.10.2022 kokouksessaan. Esityslista on nähtävillä kunnan nettisivuilla.