Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahti on pientalomyönteisin kunta Suomessa

Kontiolahti on pientalomyönteisin kunta Suomessa

 

Kontiolahti palkittiin pientalomyönteisimpänä kuntana Asu & Remontoi -messuilla lauantaina 6. huhtikuuta Helsingissä.

Omakotiliitto selvitti jo kolmatta kertaa yhdessä sidosryhmiensä Hirsitaloteollisuuden ja Pientaloteollisuuden kanssa Suomen pientalomyönteisintä kuntaa. Selvitys kartoitti, mikä kunta Suomessa asukkaiden, rakentajien ja talotoimittajien mielestä on erityisesti asumisen ja rakentamisen kannalta pientaloasukkaalle myönteisin paikka elää, asua ja rakentaa.

Omakotiliiton tiedotteessa Kontiolahden kuntaa kiitetään siitä, että kuntaa markkinoidaan vetovoimaisena asuinpaikkana, eikä suotta. Kuntalaiset kokevat, että rakennusluvan ja muiden luvanvaraisten toimien hakeminen sekä päätöksen saaminen on sujuvaa ja nopeaa. Kyselystä selviää myös, että Kontiolahdelle kaavoitetaan riittävästi omakotitontteja. Erityisesti vastaajat kiittävät rakennusvalvontaa ja sieltä saatavia neuvoja. Palaute voidaankin kiteyttää erään vastaajan kommenttiin: ”Mielestäni Suomen paras kunta asua, liikkua, harrastaa ja elää.”

Omakotiliiton puheenjohtaja Ari Rehnfors iloitsee siitä, että pientaloasumisella on vankka jalansija Kontiolahdella ja asukkaita sekä Kontiolahden omakotiyhdistystä kuunnellaan kunnassa.

– On hienoa saada palkita Kontiolahti!

Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä kertoo, että Kontiolahden voimakas kasvu alkoi 1980-luvun alussa, kun kunta aloitti aktiivisen maapolitiikan ja kaavoittamisen.
– Omakotiasuminen on ylivoimaisesti suosituin asumismuoto kunnassamme. Väestömme on Itä-Suomen nuorin ja meillä asuu paljon lapsiperheitä. Perheet haluavat rakentaa sekä kaava- että haja-asutusalueille. Kunnassa on nyt lähes 15 000 asukasta ja 10 alakoulua. Hyvät palvelut ja kasvuhaluinen asenteemme ovat olleet oikea ratkaisu ja olemme erityisen kiitollisia saamastamme tunnustuksesta.

Lue Omakotiliiton koko tiedote

Haaveiletko omasta kodista Kontiolahdella? Tutustu tonttialueisiimme.