Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahti on Suomen liikkuvin kunta!

Kontiolahti on Suomen liikkuvin kunta!

Kontiolahti on valittu Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi. Kontiolahden kunta palkittiin Uno-palkinnolla Urheilugaalassa torstaina 12. tammikuuta. Kontiolahden lisäksi finaalissa olivat mukana Hartola ja Orivesi. Kilpailu on osa Urheilugaalan virallisia palkintoluokkia, ja kilpailun järjestävät Kuntaliitto ja opetus- ja kulttuuriministeriö. Kontiolahden kunnan edustajat vastaanottivat palkinnon innostuneina ja liikuttuneina paikan päällä Helsingin jäähallissa järjestetyssä Urheilugaalassa.

Tällä kertaa Suomen liikkuvimman kunnan kilpailussa haettiin erityisesti kuntaa, jonka asukkaiden liikunnallisen elämäntavan vahvistamisessa on huomioitu monimuotoiset liikunnan ja liikkumisen olosuhteet. Kontiolahden kunta on määrätietoisesti tehnyt töitä liikkumisolosuhteiden eteen, sillä se on kasvustrategian mukainen tavoite. Saatu palkinto täyttää kunnan liikkumisohjelmaan kirjatun tahtotilan olla yksi Suomen liikkuvimmista kunnista.

– Haluamme kiittää kaikkia urheiluseuroja, kyläyhdistyksiä ja muita vapaaehtoisia sekä yrityksiä, asukkaita ja kunnan päättäjiä ja työntekijöitä, jotka ovat mahdollistaneet Kontiolahden ainutlaatuiset liikunta- ja virkistysmahdollisuudet, Kontiolahden kunnanjohtaja Jari Tuononen hehkuttaa.

Suomen liikkuvimman kunnan titteli tuli Kontiolahdelle mitä loistavimpaan aikaan, sillä Kontiolahti viettää parhaillaan 150-vuotisjuhlaansa. Sen teemana on Kontiolahti – ainakin 150 syytä olla onnellinen.