Sisältöjulkaisija

angle-left Kuntotalon ja Lehmon kuntosalien ikäihmisten vuorot avautuvat 23.3.

Kuntotalon ja Lehmon kuntosalien ikäihmisten vuorot avautuvat 23.3.

Kuntotalon ja Lehmon koulun kuntosalit avataan ikäihmisten omatoimiseen käyttöön tiistaina 23.3. Kuntosaleilla ei järjestetä ryhmätoimintaa, ja henkilömääriä rajoitetaan Lehmossa 10 henkilöön ja Kuntotalolla kuuteen henkilöön kerrallaan. Kuntotalon käyttövuorot ovat tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 7–15. Lehmon kuntosalin käyttövuorot ovat tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 8–11. Henkilökohtaista apua ja yksilöohjausta tarvitseville on varattu käyttöaikaa Kuntotalolle maanantaille ja torstaille.

Kuntosaleilla noudatetaan erillisiä terveysturvallisuusohjeita, joihin sisältyvät muun muassa maskien käyttö pukuhuoneissa, laitteiden desinfiointi sekä turvavälien säilyttäminen harjoittelutilanteessa. Käyttäjiä ohjeistetaan myös välttämään ylimääräistä oleskelua tiloissa kuntosaliharjoittelun päätteeksi. Kuntotalon saunat ja suihkut ovat poissa käytöstä toistaiseksi.

– Ikäihmiset ovat joutuneet olemaan pitkään eristyksissä, ja lihaskunnon ylläpitäminen on terveyden ja tasapainon kannalta niin tärkeää, että haluamme tarjota omatoimisen kuntoilumahdollisuuden ikäihmisten käyttöön, toteaa erityisliikunnanohjaaja Eija Pennanen.