Sisältöjulkaisija

angle-left Kyläyhdistykset saavat Kontiolahden kunnalta erillistä avustusta tänä vuonna

Kyläyhdistykset saavat Kontiolahden kunnalta erillistä avustusta tänä vuonna

Kontiolahdella yhdeksän kyläyhdistystä saa Kontiolahden kunnalta erillistä toiminta-avustusta. Avustusta myönnetään ensimmäisen kerran tänä syksynä, jolloin avustus on yhteensä
10 000 euroa. Tavallisesti kunta tukee kyläyhdistyksiä 350 eurolla vuodessa, joten tämän vuoden avustuspotti on huomattavasti tavanomaista suurempi. Tänä vuonna avustusta hakeneet kyläyhdistykset saavat 350 euron lisäksi hakemustensa mukaisesti 1000–1125 euroa.

Kontiolahden kunnanhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan 2.11. myöntää avustukset Alma ja Lauri Leppäsen testamentista. Kyläyhdistyksillä oli mahdollisuus hakea testamentista avustusta toimintaansa, ja kaikki hakeneet täyttivät testamentin kriteerit. Avustusta saavat vuonna 2020 Iiksenniityn kylätoimikunta ja Kunnasniemen kyläseura sekä Paiholan, Mönnin, Jakokosken, Varparannan, Puntarikosken, Venejoen ja Kontioniemen kyläyhdistykset.

Kyläyhdistykset ovat hakeneet avustusta muun muassa hankintoihin, kunnostuksiin ja rakenteiden ylläpitoon.

– Tämä on nimensä mukaisesti toiminta-avustusta kylille. Myös tätä kautta voimme edesauttaa sitä, että kylät pysyvät vireinä, Kontiolahden kunnan hallintopäällikkö Pasi Ruohtula avaa.