Sisältöjulkaisija

angle-left Luontopainotteinen hirsipäiväkoti on rakenteilla Lehmoon

Luontopainotteinen hirsipäiväkoti on rakenteilla Lehmoon

Yksityisen luontopäiväkodin rakentaminen on hyvässä vauhdissa Lehmossa. Hoivatilat Oyj rakennuttaa Pilke päiväkodit Oy:lle Lehmon Soralaan 76-paikkaista päiväkoti Kuuraa. Päiväkodin on tarkoitus aloittaa toimintansa elokuussa.

– On hyvä, että saamme Kontiolahdelle hirrestä rakennettavan päiväkodin, koska sen akustiikka sopii hyvin lapsiryhmille. Tilat eivät kaiu herkästi, Kontiolahden kunnan varhaiskasvatuksen päällikkö Piia Silventoinen-Litja kertoo.

– Ekologisessa hirsirakennuksessa lapset ja päiväkodin henkilöstö saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta rauhallisesta tunnelmasta, Pilke päiväkotien Itä-Suomen aluejohtaja Tiina Haapanen jatkaa.

Luontopäiväkoti Kuurassa ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen, ihmettely ja retkeily. Kekseliäisyys, kierrätys ja luonnon omien antimien hyödyntäminen oppimisessa ja leikkivälineinä ovat tärkeä osa luontopäiväkodin arkea.

Pilke-päiväkoti korvaa osaltaan toukokuun lopussa sulkeutuvaa Pesäpuun päiväkotia. Pilke-päiväkotiin voi tutustua nettisivuilla osoitteessa https://www.pilkepaivakodit.fi/paivakodit/kontiolahti/.