Sisältöjulkaisija

angle-left Miljoona roskapussia -kampanjan 15.4.–5.6.2024 aikana luonto siistimmäksi!

Miljoona roskapussia -kampanjan 15.4.–5.6.2024 aikana luonto siistimmäksi!

Kontiolahden kunta on mukana YLE:n järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa kampanja-aikana. Kampanja on käynnissä 15.4.–5.6.2024 klo 20 asti.

Kannustammekin kaikkia keräämään roskia! Kampanjaan voi osallistua keräämällä roskia ja lisäämällä keräämiensä roskapussien määrän oman asuinkuntansa kohdalle Ylen verkkosivuilla yle.fi/miljoonaroskapussia tai Yle-sovelluksessa. Kerättyjen roskien lisäämiseen tarvitaan vain Yle Tunnus. Vuoden 2023 Miljoona roskapussia -kampanjan aikana kerättiin yhteensä noin viisi miljoonaa litraa roskaa, eli 210 000 roskapussillista.

Kontiolahden kunnalta saa halutessaan roskien keräämistä varten jätesäkkejä ja kunnalta voi myös lainata keräyspihtejä kampanjaan osallistumiseksi. Roskienkeräysvälineitä voi noutaa Kontiolahden kunnan teknisestä toimistosta osoitteesta Keskuskatu 8. Kerätyt roskat laitetaan pääasiassa omiin jäteastioihin. Jos kuitenkin keräät isompia eriä roskia, voit olla yhteydessä Kontiolahden kunnan ympäristöpäällikköön.

Osana Miljoona roskapussia -kampanjaa Lehmon kyläyhdistys ry ja Kontiolahden kunta järjestävät lauantaina 18. toukokuuta klo 10–14 jo viidettä kertaa keväisen Lehmo siistiksi -tapahtuman. Tänä vuonna Lehmossa kerätyt roskapussit kirjataan kampanjan laskuriin Kontiolahden kunnan kohdalle yhdistyksen toimesta. Tapahtuman pääpaikkana toimii Ruottisenahonkatu 13, jääkiekkokaukalon alue.

Lisätietoja:
Antti Suontama
Ympäristöpäällikkö
Kontiolahden kunta
antti.suontama@kontiolahti.fi
p. 050 428 5123