Sisältöjulkaisija

angle-left Muistojen Kontioranta -yhteisötaidenäyttely keräsi peräti yli 800 kävijää

Muistojen Kontioranta -yhteisötaidenäyttely keräsi peräti yli 800 kävijää

Kontiolahden kulttuuripalveluiden viime perjantaina päättynyt Muistojen Kontioranta -yhteisötaidenäyttely oli menestys. Näyttelyssä kävi yli 800 vierasta muistelemassa elämää Kontiorannassa ja jakamassa muistojaan.

Näyttelyn pääteos eli Tiia-Mari Mäkisen ohjaama Viimeinen uinti -videoteos ihastutti katsojia ja sai liikutuksen kyyneleet monella nousemaan silmäkulmiin.

– Kommentit videoteoksesta olivat ylistäviä ja ihmiset olivat kiitollisia näyttelyn järjestämisestä. Kävijämäärä ja kiinnostus näyttelyä kohtaan kertovat yhteisen historian ja alueen tärkeydestä ihmisille, sanoo kulttuurituottaja Kristiina Isaksson.

Näyttely saa pientä jatkoa, kun osia Muistojen Kontioranta -näyttelystä siirretään Lehmon näyttelytilaan. Näyttely on avoinna Lehmon kirjaston näyttelytilassa 8.–31.12. kirjaston aukioloaikoina maanantaista torstaihin kello 13–19 ja perjantaisin kello 10–15.

Making of Viimeinen uinti -näyttely rakentuu Kontiolahden kirjaston näyttelytilaan ensi vuoden alussa. Näyttely on avoinna 10.–28.1.2022 kirjaston aukioloaikoina maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 12–18, keskiviikkoisin kello 10–18 ja perjantaisin kello 10–15.