Sisältöjulkaisija

angle-left Nuorisotyön viikolla tuodaan nuoret yhteen

Nuorisotyön viikolla tuodaan nuoret yhteen

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään viikolla 10.–16.10. Teemaviikolla nostetaan esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi sekä kampanjoidaan nuorten hyvinvointia tukevien toimien puolesta. Tänä vuonna Nuorisotyön viikon teema on nuoret ja nuorisotyö koronan jälkeen. Koronavuodet ovat aiheuttaneet oppimis- ja hyvinvointivajetta erityisesti nuorissa ikäluokissa ja eriyttäneet nuoria toisistaan. Nuorisotyön viikolla halutaan tuoda myös esiin, että ilman nuoria meillä ei ole mitään – tulevaisuuden osaajia, innovaatioita tai toimivaa yhteiskuntaa.

Kontiolahden nuorisopalveluissa nuorisotyön viikkoa vietetään keskiviikon koulupäiväunien ja perjantain bändi-illan merkeissä. Keskiviikkona 12.10. Kontiolahden koulun auditorio Ohtossa kokeillaan koulupäiväunia/levähdystaukoa klo 10.40–12.00 välisenä aikana. Tarkoitus on tarjota nuorille hetki hiljaisuutta ja lepoa koulupäivän keskelle. Perjantaina 14.10. Lehmon nuorisotilalla on bändi-ilta klo 17–21. Illassa esiintyvät kunnan bänditoiminnan aloittelevat nuorten bändit, ja kävijöille tarjotaan pullakahvit. Lehmon nuorisotila on auki perjantain bändi-illan lisäksi keskiviikkona ja torstaina klo 15–20. Kirkonkylän nuorisotila on auki tiistaina ja torstaina klo 15–20 sekä perjantaina klo 15–21. Nuorisopalvelujen nuorisotyön viikkoa voi seurata Instagramissa tilillä @nuortenkontiolahti.

Nuorisotyön viikolla käynnistyy myös nuorten osallistaminen valmisteilla olevaan nuorisosuunnitelmaan. Sähköisellä kyselyllä selvitetään, mitä palveluja ja toimintoja nuoret nykyisin käyttävät ja toisaalta toivoisivat kuntaan. Nuorisosuunnitelman tavoitteena on ohjata nuorisotyön tulevaa kehittämistä Kontiolahden kunnassa.

Linkki kyselyyn: https://link.webropol.com/s/kyselynuorille2022