Sisältöjulkaisija

angle-left Päiväkoti Lehdokin toiminta on käynnistynyt Kontiolahdella

Päiväkoti Lehdokin toiminta on käynnistynyt Kontiolahdella


Päiväkoti Lehdokin tilojen laajentaminen on käynnissä. Lehmossa sijaitseva rakennus tulee kokonaan kunnan varhaiskasvatuksen käyttöön. Tiloja remontoidaan päiväkodin ja esiopetuksen tarpeisiin sopiviksi. Rakennustyöt jatkuvat vuodenvaihteeseen asti, jolloin uudet tilat otetaan kokonaisuudessaan käyttöön. Toiminta on osittain käynnistynyt jo valmistuneissa tiloissa elokuussa.

Kunnan vuokraamalla rakennuksella on monipuolinen historia. Talossa on toiminut aiemmin kauppa ja kuntosali. Nyt tiloja laajennettaessa päiväkoti saa uuden keittiön, jumppasalin ja ryhmätiloja. Lisäksi koko piha-alue uudistetaan vanhan Aurinkokellon päiväkodin pihaa hyödyntäen. Kiipeilytelineiden ja muiden aktiviteettien lisäksi pihamaalle rakentuu erillinen, kiinteistökohtainen, väestösuoja. Tilat kunnostetaan moderneiksi. Esimerkiksi lattiat tehdään akustisesta materiaalista, joka vaimentaa ääntä.

Kontiolahti on lapsirikas kunta, joten uusille tiloille on tarvetta. Lehmo on yksi asuinalueista, joilla lapsiperheiden määrä kasvaa kohisten. Etenkin alle kolmevuotiaita on enenevissä määrin.

Tällä hetkellä Lehdokissa toimii kolme varhaiskasvatusryhmää, ja vuodenvaihteessa on valmius aloittaa kolme lisää. Alle kolmevuotiaiden ryhmissä on 12 lasta ja sitä vanhempien ryhmissä 21. Toiminnan aloitus uusissa tiloissa on sujunut hyvin, ja muutto on antanut henkilöstölle mahdollisuuden vaikuttaa työhönsä.

-    Henkilökunta teki itse muuton, joten pääsimme laittamaan paikat mieleisiksi heti tuoreeltaan, kertoo Lehdokin johtaja Anne Pursiainen.

 

Lisätietoja:
Laura Huhtala
Varhaiskasvatuksen esimies
050 428 5108
laura.huhtala@edu.kontiolahti.fi