Sisältöjulkaisija

angle-left Satamapuiston rakentaminen on käynnissä Kontiolahdella

Satamapuiston rakentaminen on käynnissä Kontiolahdella

Kontiolahden Satamapuiston maanrakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Satamapuistoon on tänä kesänä ajettu lisää täyttömaita, minkä lisäksi viikolla 37 on aloitettu myös valuma-altaiden rakentaminen. Puisto sijoittuu Kontiolahden sataman pohjoispuolelle Höytiäisen rantaan. Huomioithan alueella liikkuessasi työkoneet.

Yhtenäinen puistoalue rakentuu sekä puistosta että kosteikkoalueesta. Näin puistoon saadaan myös kaunis vesielementti ja kosteikkoalue pysyy hoidettuna. Kontiolahden kunta on saanut kosteikkoalueiden rakentamiseen kirkonkylän alueelle Pohjois-Karjalan ely-keskuksen avustusta luonnonmukaiseen hulevesien käsittelyyn eroosioherkillä maa-alueilla.

Satamapuistosta tulee maisemapuisto, jossa on puita, nurmikkoa, käytäviä, penkkejä, vähän hyötypuutarhaa ja kesäkukkaistutuksia. Maisema Höytiäiselle pidetään avoimena. Myös opetuskäyttö on puiston yksi teema, jotta oppilaat saavat puulajitunnistusopetusta.

Lähialueen asukasillan keskusteluiden tuloksena sekä kustannussyistä puiston toimintoja ja rakenteita on karsittu, joten navetanrauniot, wc ja lentopallokenttä on poistettu alkuperäisestä suunnitelmasta.