Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on pysynyt perustasolla

Siun sote: Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on pysynyt perustasolla

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on pysynyt rauhallisena ja uusia tartuntojen määrä on edelleen laskussa, Siun sote tiedottaa. Alueellinen tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina 22.4. arvioimaan koronavirustilannetta sekä tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitettujen toimenpiteiden riittävyyttä.

Tilannekuvatyöryhmä keskusteli tilaisuuksia ja tapahtumia koskevista kokoontumisrajoituksista valtioneuvoston tuoreen koronarajoitusten purkusuunnitelman sekä Aluehallintoviraston lausuntopyynnön pohjalta. Työryhmän kanta oli, että juuri tämänhetkisen tiedon valossa ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien henkilömäärän nostamiselle 50 henkilöön ei ole estettä. Päätöksen yleisötilaisuuksia koskevista rajoituksista tekee aluehallintovirasto.

–  Epidemiatilanne on menossa hyvään suuntaan ja toivomme että tämä jatkuu myös vapun yli. Tilannekuvatyöryhmä arvioi muiden alueella voimassa olevien suositusten riittävyyttä jälleen ensi viikolla, toteaa työryhmän varapuheenjohtajana toimiva toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen Siun sotesta.

Viikolla 15 Siun soten toiminta-alueella uusien koronavirustartuntojen määrä väheni edelleen. Tartuntoja todettiin 10, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 15. Puolet tartunnoista todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä, eikä joukkoaltistumisia todettu. Viikon 15 tapausten tartunnanlähteistä vain yksi jäi epäselväksi.  

Lue koko tiedote Siun soten nettisivuilta