Sisältöjulkaisija

angle-left Suositut puutarhajätteen vastaanottopisteet aukeavat ensi viikolla

Suositut puutarhajätteen vastaanottopisteet aukeavat ensi viikolla

Suosittu ja tarpeellinen risujen ja puutarhajätteen vastaanottopalvelu käynnistyy Kontiolahdella jälleen ensi viikolla. Kontiolahden kunta on ylläpitänyt jo yli 20 vuotta puutarhajätteen maksutonta vastaanottopalvelua. Vastaanottopaikkoja on kaksi, toinen kirkonkylällä ja toinen Lehmossa. Lehmon vastaanottopisteen aukiolopäivä viikolla vaihtuu torstaiksi. Ensimmäisinä aukiolopäivinä risunkeräyspisteelle muodostuu useiden autojen jonoja, jotka osoittavat palvelun tarpeellisuuden. Toiminnan tiedotteeseen ja vastaanottopaikan portille tulee myös puhelinnumero, johon voi ottaa yhteyttä, jos palvelu ei ole ilmoitettuna aikana auki.

Puuperäinen risu ja ranka haketetaan ja hyödynnetään alueen lämpölaitoksien polttoaineena, joten maa-ainesta tai metallia ei saa olla tuotavan puuaineksen seassa. Lehti- ja ruohojätteestä valmistetaan kasvualustaa kunnan maanrakennuskohteisiin. Kannot ja juurakot tulee toimittaa suoraan jäteasemalle tai kantojen ja energiapuun käsittelijöille.

Viime vuonna kokeiltua vieraslajijätteen vastaanottoa ei jatketa. Palvelulle oli vain vähän kysyntää ja vieraslajijätteen käsittelylle on olemassa tätä vaivattomampia käsittelytapoja. Vähäiset erät ja kasvien kukinnot voi hävittää talouden kiinteistökohtaisen poltettavan jätteen mukana pakattuna muovipussiin. Vieraslajien hävittämistavoista tullaan tiedottamaan erillisellä tiedotteella. Puutarhajätteen vienti pihoista metsiin tai kunnan puistoalueille ei ole sallittua.

Vaskelantien vastaanottopiste on avoinna ajalla 3.5.–18.6. ja 13.8.–17.9. tiistaisin kello 16–20 ja lauantaisin kello 10–14. Vastaanottopiste sijaitsee osoitteessa Vaskelantie 5, Kontiolahti.

Hirsikankaan vastaanottopiste puolestaan on avoinna ajalla 5.5.–18.6. ja 13.8.–17.9. torstaisin kello 16–20 ja lauantaisin kello 10–14. Vastaanottopisteen sijainti on osoitteessa Jaamankankaantie 5, Lehmo.

Molemmat vastaanottopisteet ovat ajalla 24.9.–29.10. avoinna vain lauantaisin kello 10–14.

Vastaanottopisteiden lajitteluohjeet