Sisältöjulkaisija

angle-left Talviliikuntaolosuhteet paranevat Kontiolahdella

Talviliikuntaolosuhteet paranevat Kontiolahdella

Kontiolahdella voi jo varsin monipuolisesti hyödyntää talvisia ulkoliikuntamahdollisuuksia. Uutuutena Kontiolahden kunta avaa tänä talvena Lehmon Ruottisenahonkadun kaukalon ainoastaan luistelualuekäyttöön, sillä kuntalaiset ovat toivoneet nykyistä enemmän aikaa vapaalle luistelulle. Ruottisenahonkadun kaukalossa ei tänä talvena ole mailapelejä mutta muissa kaukaloissa käyttövuorot rullaavat tavalliseen tapaan. Ruottisenahonkadun kaukalo on käytössä viimeistään tiistaina 12.1.2021.
Seurantapalvelun kautta saa ajantasaisen tiedon jääkenttien hoidosta. Seurattavissa ovat kirkonkylän, Lehmon Ruottisenahonkadun, Lehmon koulun, Kylmäojan koulun ja Kontioniemen kaukalot.

Hiihtoladut Kontiolahdella

Hiihtämään Kontiolahdella pääsee tällä hetkellä ampumahiihtostadionin lisäksi kirkonkylällä, Lehmonharjulla ja Ukonharjulla. Latujen pohjustustöitä tehdään muualla parhaillaan. Tämänhetkinen lumen määrä ei vielä mahdollista latu-uran tekemistä kaikkialla. Edellä mainittujen latujen kunnostuksesta saa ajantasaisen tiedon seurantapalvelusta.
Latujen ja jääkenttien seurantapalveluun: https://joensuu.fluentprogress.fi/outdoors.

Lisää koirahiihtovuoroja

Koirahiihtovuoroja on lisätty käyttäjien toiveesta Kontiolahden ampumahiihtostadionilla. Koiravuorot ovat nyt tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin kello 20–21. Koirahiihtovuoroille ovat kaikki tervetulleita, joten samaan aikaan hiihtämässä voi olla muitakin koirakkoja ja koirattomia hiihtäjiä.
Hyvään latuetikettiin kuuluu, että koirat ulkoilutetaan ennen ladulle menoa, koirat pidetään kytkettyinä ja muut hiihtäjät huomioidaan. Omistajan vastuulla on huolehtia siitä, että oma koira osaa käyttäytyä ladulla.

Talvipoluista tiedotetaan ensi viikolla

Kontiolahdella on mahdollisuus ulkoilla myös kunnostetuilla talvipoluilla, joiden ylläpidosta tiedotetaan lisää ensi viikon aikana.