Sisältöjulkaisija

angle-left Tangoa kesän navettakonsertissa Kontiolahdella

Tangoa kesän navettakonsertissa Kontiolahdella

Argentiinalainen tähtilaulaja Romina Bianco palaa Kontiolahdelle viiden vuoden tauon jälkeen konsertoimaan maineikkaan Tango del norte -yhtyeen kanssa.

Romina Bianco on esiintynyt suurilla tangofestivaaleilla ja konserttilavoilla Argentiinassa, Pohjois-Amerikassa, Japanissa ja ympäri Eurooppaa. Suomessa hän on esiintynyt kutsuttuna artistina mm. Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalilähetyksessä sekä Maailmantango-festivaalilla Tampereella.
Suomalaiskokoonpano Tango del norte on kansainvälisissä kilpailuissa palkittu timanttinen tangoyhtye, jonka taival alkoi vuonna 2011 Astor Piazzollan musiikin parissa. Kokoonpanossa soittavat Ville Westergård ja Sami Pirttilahti. Vuosikymmenen ajan yhtyeen soittajat ovat hakeneet tango-oppia Argentiinan parhailta muusikoilta. Tämän tuloksena on hioutunut sointi, joka saa aikaan yleisössä ihailua ja kehuja keikasta toiseen. Tango del norte on soittanut yli 300 konserttia ympäri Suomea ja esiintynyt lisäksi Espanjassa, Puolassa ja Ruotsissa tangofestivaaleilla.

Konsertti on väliajaton, noin tunnin kestoinen kokonaisuus, joka rakentuu argentiinalaisen tangomusiikin ympärille. Ohjelmassa on sekä Astor Piazzollan musiikkia että perinteisempää argentiinalaista tangoa.

Romina Bianco, laulu
Sami Pirttilahti, bandoneon
Ville Westergård, piano

Konsertti järjestetään ke 12.6. klo 18.00 Kontiolahden Kotiseutukeskuksen navetassa, Vierevänniementie 5.
Liput 10 € ovelta ja etukäteen verkkokaupasta shopkontiolahti.fi