Sisältöjulkaisija

angle-left Vetovastuu vaihtui iloisin mielin

Vetovastuu vaihtui iloisin mielin

Yli 40 vuotta Kontiolahden kunnan palveluksessa viihtynyt varhaiskasvatuksen päällikkö Tarja Tormulainen (kuvassa oik.) siirsi pestin luottavaisin ja iloisin mielin Piia Silventoinen-Litjalle.

Yli 40 vuotta Kontiolahden kunnan palveluksessa viihtynyt varhaiskasvatuksen päällikkö Tarja Tormulainen siirsi pestin luottavaisin ja iloisin mielin Piia Silventoinen-Litjalle.
Tarjan ura alkoi aikanaan Kirkonkylän päiväkodin sijaisena vuonna 1978, ja samana syksynä Tarja siirtyi Kontioniemeen päiväkodin johtajaksi. Silloin Kontiolahden kunnalla oli vain neljä päiväkotia. Ajat ovat muuttuneet, nyt kunnallisia päiväkoteja on yhdeksän ja siihen yksityiset päälle.
Tormulainen toteaa, että kasvatuksen hyvällä hoidolla on kunnalle myös elinkeinopoliittista vaikututusta. Moni perhe tekee päätöksen asuinpaikastaan myös hyvämaineisen varhaiskasvatuksen ansiosta. Kontiolahti on pitänyt hyvin pitkään johtopaikkaa ikärakenteeltaan nuorimpana kuntana Pohjois-Karjalassa.
– On ollut hienoa nähdä kasvu ja kehitys eri puolilla kuntaa, alle kouluikäisten osuus kuntalaista on yli kymmenen prosenttia. Yksi työn suurimpia anteja on ollut mahdollisuus niin seudulliseen kuin valtakunnalliseen yhteistyöhön ja erilaisiin kehittämishankkeisiin.

Tormulainen jatkaa, että ilonaihetta on tuonut uusi varhaiskasvatuslaki, joka on mahdollistanut entistä paremmin yhteistyön myös järjestöjen ja kolmannen sektorin kanssa.  Hän kiittää ammattitaitoista henkilöstöä, jonka kanssa on työskennellyt.

Tormulainen ja Silventoinen-Litja ovat iloisia siitä, että lastentarhaopettajien koulutus on palannut takaisin Joensuuhun, se mahdollistaa entistä paremmin pääsyn erilaisiin tutkimus- ja kehityshankkeisiin.

Silventoinen-Litja nostaa laadun ylläpitämisen tärkeimpänä asiana varhaiskasvatuksen hoitamisessa, sillä hyvin hoidettuna se heijastuu pitkälle nuoren elämään. Kyse on siis koko yhteiskunnan hyvinvoinnin perusteista. Silventoinen-Litja toteaa yllättyneensä siitä, kuinka monipuolinen varhaiskasvatuksen päällikön pesti on. Työhön sisältyy varsinaisten vastuiden hoitamisen lisäksi paljon seudullista yhteistyötä ja erilaista hanketoimintaa.

 

Piia Silventoinen-Litja ja Tarja Tormulainen ovat kunnantalon portaikossa