Sisältöjulkaisija

angle-left Vierevänniemen maisemanhoitohakkuiden toteuttamista lykätään ja hakkuusuunnitelmien tarkentamiseen perustetaan työryhmä

Vierevänniemen maisemanhoitohakkuiden toteuttamista lykätään ja hakkuusuunnitelmien tarkentamiseen perustetaan työryhmä

Kontiolahden kunnan teknisen osaston esimiesryhmä on tutustunut virkistysalueeksi kaavoitetun Vierevänniemen hakkuusuunnitelmista esitettyyn palautteeseen ja kohteeseen maastossa. Hakkuusuunnitelmista on saatu palautetta puolesta sekä vastaan – ja asia on koettu tärkeäksi.

Kontiolahden kunta lykkää hakkuun toteutusta syksyltä 2023 eteenpäin. Kunta perustaa työryhmän keskustelemaan erisuuntaisista tavoitteista ja tarkentamaan suunnitelmaa. Samalla myös oiotaan asioista esitettyjä virheellisiä olettamia.  Lainvoimainen maisematyölupa jää yhä voimaan 3 vuoden ajaksi.

Työryhmään kutsutaan jäseniä Kontiolahden luonnonystävistä, luontopalveluyrittäjistä ja hakkuualoitteen tehneistä Rantatöyrääntien asukkaista. Kuntaa työryhmässä edustavat tekninen johtaja Tommi Hirvonen ja ympäristöpäällikkö Antti Suontama. Myös hakkuutoimet toteuttavalle metsäyhtiölle annetaan mahdollisuus asettaa edustajansa työryhmään.