angle-left

Blogit

Tule fatbike-pyöräilemään Kontionpoluille!

Aurinko ja pieni tuulenvire, kesäpäivän lämpö parissakymmenessä ja rento lomalaisen fiilis. Näillä eväillä lähdemme heinäkuisena torstaina testaamaan Kontiolahti Outdoorin järjestämää fatbike-pyöräilyä, joka on myös aktiviteettina kunnan viikko-ohjelmassa.

Starttaamme ampumahiihtostadionilta, jossa jokaiselle katsotaan pyörät ja kypärät kuntoon. Opas Kimmo Turunen antaa vielä vinkit pyörän vaihteiston ja jarrujen suhteen ja tämän jälkeen suuntaamme Kontionpoluille. Olen ensi kertaa fatbike-pyörän selässä, mutta pyörään saa yllättävän nopeasti hyvän tuntuman. Leveät renkaat rullaavat pehmeästi kivikkoisessakin maastossa ja kyyti on miellyttävää ja vakaata.

Etenemme rauhalliseen tahtiin Salpalinja Trailia helpohkossa maastossa. Matkan varrella olevat nousut ja laskut tuovat mukavaa lisätwistiä ja kun pyörä tulee tutuksi, uskaltaudun ottamaan alamäkiin vähän reippaamminkin vauhtia. Niin huippua! Taukoja pidetään retkellä sopivissa väleissä rennosti jutustellen ja tarvittaessa vettä hörpäten. Tauoilla on myös hyvä mahdollisuus kysyä vinkkejä poluilla pyöräilyyn. Pyörissä on pullotelineet, joten oma vesipullo kannattaa napata mukaan! Itselleni olen pakannut vesipullon lisäksi kännykän ja avaimet vyölaukkuun. Jos keli on epävakaa, voi olla hyvä veto laittaa pieni reppu selkään, niin saa tarvittaessa myös takin mukaan.


Kontionpolut ovat minulle lehmolaisena entuudestaan tuttuja, mutta oppaan perässä kulkiessa tulee taas monta uutta reitinpätkää ja mäkeä vastaan. Nautin todella paljon siitä, että sain keskittyä polkemiseen, jutteluun ja maisemiin ilman painetta reitin suunnittelusta ja suunnistamisesta. Loppumatkasta ajamme rantapolkua pitkin Höytiäisen laineiden liplatellessa välkkyen vieressä. Mikä loistava tapa viettää kaunista kesäpäivää!

Reitin lopussa olisi kahvit ja kylkiäiset näköalalaavulla, mutta ennen sitä edessä on legendaarinen seinänousu. Jyrkkä mäki nousi ankarana edessä ja hieman alkoi punttejakin tutisuttaa porukan kertoillessa mäen ennätysaikoja ja muistellessa Mäkäräisen huimaa suoritusta nousussa muutamia vuosia takaperin. Ei kun polkimet rullaamaan ja reidet töihin! Hitaasti, mutta varmasti renkaan mitta toisensa jälkeen nousen kuin nousenkin mäen päälle, jossa palkintona oli kahvit ja sämpylät valmiina odottamassa. Tarjoilut maistuivat näköalapaikalla kruunaten pyöräretken.

Kenelle retkeä suosittelen? Jokaiselle luonnossa liikkumisesta pitävälle ja edes hitusen pyörän selässä viihtyvälle. Retki toimii myös hyvänä tutustumisena Kontionpolkuihin ampumahiihtostadionin lähimaastossa. Itse olen hankkimassa pyörää ja retken kautta pääsin testaamaan, voisiko fatbike olla minun juttuni. Lisäksi sain paljon hyviä vinkkejä pyöränhankintaan osaavalta oppaaltamme. Retki oli matalankynnyksen periaatteella toteutettu ja kunnon puolesta sopii kaikille. Pyörää voi tarvittaessa taluttaa mäkien kohdalla, jos alamäen vauhti jännittää tai ylämäkinousu hapottaa. Kaiken kaikkiaan tämä oli itselle erittäin mukava lomapäivän startti ja mieluisa aktiviteetti.

Tekstin on kirjoittanut heinäkuun viikko-ohjelmaa testannut Anni Pietilä
Kuvat: Anni Pietilä  

Yhteystiedot:
Kontiolahti Outdoor
Kimmo Turunen
puh. 050 563 3480
kimmo@kontiolahtibiathlon.com
Facebook
Instagram: kontiolahtioutdoor

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Poikkea Polulle! – Kolinpolku juosten paljasjalkakengillä

Kontiolahden alueella kulkee monenlaisia polkuja. On Kontionpolkujen monipuolinen reitistö,...

Kontioniemessä golfataan aamun pikkutunneille saakka

  Karelia Golf Kontioniemen klubitalon seinää vasten heijastuvat ilta-auringon...

Ota yhteyttä: