angle-left

Blogit

Kakkulaiturin kesä Paiholassa

Kontiolahden kesään kuuluvat kesäkahvilat sijaitsevat mitä erilaisimmissa paikoissa. On uimarannalla ja toreilla kiertävää kärrykahvilaa, vaaramaisemassa rauhoittumiseen sopivaa paikkaa ja sitten tämän kertaisen blogiesittelymme kohde. Paiholan kylällä Pielisjoen rantamaisemissa on punainen tupa ja Kesäkahvila Jokiranta.

Nuorten yrittäjien toimintaa
Yritystä pyörittävät aurinkoisesti hymyilevät nuoret naiset, jotka toivottavat asiakkaansa tervetulleiksi pullantuoksuiseen kesäparatiisiin. ”Ensimmäinen kesä meni hyvin ja päätettiin jatkaa nyt tänä kesänä kahvilan pitämistä. Onhan tämä unelmien työpaikka. Ja saa olla koko kesän parhaiden kavereiden kanssa”, kertoo kesäyrittäjä Johanna Väänänen. Mukana kesäkahvilan pyörittämisessä ovat Maria Mäki ja Salla Karhu. Kolmikko on tullut tutuksi somessa Kakkulaiturin tyttöinä. Kysymykseen siitä, kuka heistä leipoo parasta pullaa, Johanna toteaa naurahtaen että ehdottomasti Maria. ”Meillä ei ole mitään työnjakoa vaan kaikki osaavat tehdä kaikkia leivonnaisia. Vuorotellen käydään myös kaupassa ostamassa tarvikkeita”, kertoo Maria Mäki.

 

Lounasta ja kahvilaherkkuja
Uutena juttuna tälle kesälle Kesäkahvila Jokiranta tarjoilee nälkäiselle lomalaiselle keskiviikkoisin keittolounasta. Muina viikon päivinä eli maanantaista lauantaihin kahvilasta saa ostettu jäätelöä, pullaa, erilaisia leivonnaisia, kahvia ja teetä sekä virvoitusjuomia. Kahvila on avoinna klo 12 – 18 heinäkuun loppuun saakka.

 

Joenrannalla kappaleen matkan päässä Joensuusta
Jokimaisema ja vapaana virtaava vesi, vihertävät nurmikot ja itse valmistetut herkut, voiko kesäpäivältä muuta vaatia? Kakkulaiturin tytöt tekevät unelmiensa kesätyötä ja sen aistii paikan tunnelmasta. Kannattaa poiketa kesän aikana Paiholassa!

 

Sijainti:
Kesäkahvila Jokiranta
Niemenkartanon tie 4, 80850 Paihola

Katso lisätietoja: Instasta @kesakahvilajokiranta tai Facebookista @kahvilajokiranta

 

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Vaarojen kauneutta ja herkullisia makuja Selkiellä

Kun lähestytään Selkien kylää Joensuun suunnalta, noustaan ylös Mustavaaran rinnetietä ja...

Mansikoita ja maisemia

Kontiolahden kirkonkylän kupeessa on mahtava paikka keskellä maalaismaisemaa. Vuosisatojen...

Ota yhteyttä: