angle-left

Blogit

Kesäpäivä Vellikellossa kahvitellen

Kesäkahvila Vellikelloa pyörittää kesän aikana yhteensä 18 nuorta työntekijää.  Matkaa Selkien kylän maalaisromanttisten vaaramaisemien halki kohti Selkien Seurojentaloa taitetaan jalan, pyörällä tai vanhempien kyydillä. Työpaikka kahvilassa on ylpeyden aihe: yläasteikäiselle kesätyöpaikka poikkeusolojen aikaan ei ole mikään itsestäänselvyys.

Selkien Seudun Erän omistamalla Selkien Seurojentalolla on jälleen kesäkahvila avoinna arkipäivisin 8.6.–31.7 klo 12–17. Kahvila on toiminut paikalla työllistäen nuoria vuodesta 2017 alkaen.
– Nuorimmat ovat viikon töissä, kokeneemmat tekevät töitä kaksi viikkoa kesän aikana, Maisemakylien Vellikello ry:n sihteeri Mari Hälinen kertoo.

Nuoria kannustetaan yrittäjyyteen, ja 13-vuotiaat työntekijät oppivatkin paljon yrittäjyydestä perustaessaan omat 4H-yritykset päästäkseen palkalliseen kesätyöhön.                                                
– 13-vuotiasta ei voi ikänsä puolesta palkata töihin, ellei kyseessä ole omaa palveluaan tarjoava yrittäjä. 4H-yrittäjäksi ryhtyminen on mahdollistanut monelle 13-vuotiaalle viikonmittaisen kesätyön kahvilassa, Hälinen jatkaa.


Selkieläinen Marjut Hälinen, 16 vuotta, on työskennellyt Kesäkahvila Vellikellossa joka kesä 13-vuotiaasta asti.

Kahvilassa istuu juuri peruskoulunsa päättänyt Marjut Hälinen, 16 vuotta. Hälinen on nyt ansaitulla lomalla, mutta tulee heinäkuussa kahdeksi viikkoa töihin Vellikelloon. Työskentely tiskin takana ja keittiössä ei jännitä, onhan hänelle kyseessä jo neljäs kerta Vellikellossa asiakaspalvelutyössä.
–Mukavaa on ollut päästä leipomaan ja tutustumaan muihin nuoriin. Kahvila on myös laajentanut valikoimaansa tässä vuosien varrella. Nythän meille tuli myös nuo pallojäätelöt myyntiin, Lyseon lukiossa syksyllä opintonsa aloittava Hälinen kertoo.

Kesäkahvila Vellikellossa myytävistä pallojäätelöistä mangomeloni vaikuttaisi olevan kesätyöntekijöiden suosikkimaku, mutta myös lakritsijäätelöllä on omat uskolliset kannattajansa. Muita tarjolla olevia makuja mangomelonin ja lakritsin lisäksi ovat vanilja ja karamelli.


Selkien kylätien toisella puolella, 300 metrin kävelymatkan päässä Seurojentalolta sijaitsee Selkien kyläyhdistyksen kota. Myös täällä kannattaa piipahtaa vaikkapa makkaranpaistossa iltojen viiletessä.


Kyläyhdistyksen kota on niin kuntalaisten kuin matkailijoidenkin vapaassa käytössä.
Kodalle tarvitsee omat puut mukaan.

Hiljattain remontoitu kota on siisti ja viihtyisä sisältä. Kodan ovet ovat aina avoinna, ja myös retkeilijät ovat tervetulleita majoittumaan kodassa.

Tänä kesänä Selkien Seurojentalolla järjestetään pomppulinnapäivät 3.7. ja 30.7. klo 12-17. Lapsiperheille suunnattuun iloiseen iltapäivään kannattaa ottaa oma keppihevonen mukaan, sillä saattaa olla, että meno yltyy hurjiin keppihevoskilpailuihin. Pomppulinnan ja keppihevostelun lisäksi pihalle voi tulla heittämään mölkkyä tai pelaamaan tikkaa. Kesäkahvila Vellikello reippaine kesätyöntekijöineen palvelee tuolloin asiakkaita tuttuun tapaan.

Yhteystiedot:
Kesäkahvila Vellikello
Selkientie 34C, 81235 Lehtoi
Facebook
Instagram: kahvila.vellikello

Kahvila avoinna kesällä 2020 ma-pe 8.6.-31.7.2020. Juhannusaattona 19.6. kesätyöläiset viettävät ansaittua vapaapäivää. Tervetuloa Vellikelloon!

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Vipinää marsukerhossa Selkiellä

  Selkie, maalaiskylä 20 minuutin ajomatkan päässä Joensuun keskustasta. Kylänraitti...

Avotulileipurin kurssilla Karu Survivalin kanssa

Kesäkuinen paahtava helle. Odotamme Samin Bensiksellä Karu Survivalin pääkouluttaja...

Ota yhteyttä: