angle-left

Blogit

Kotimaan matkailua Pohjois-Karjalassa

Päiväretkiä Kontiolahdella osa 1 – ”Onhan tämä alueen kaunein paikka”

Tiesithän, että Kontiolahti tarjoaa muutakin nähtävää, kuin ampumahiihtoa! Tämän blogisarjan tarkoituksena on esitellä ihan tässä Joensuun vieressä sijaitsevia nähtävyyksiä, elämyksiä ja kulttuurikohteita. Toivomme, että löydät täältä vinkkejä ja tekemistä päiväretkelle Pohjois-Karjalassa. Seuraathan siis blogiamme myös jatkossa!


Kontiolahden sataman sydän
Aurinkoisen päivän sattuessa kohdalle kannattaa suunnata veneen, auton, moottoripyörän tai polkupyörän keula kohti Kontiolahtea ja Höytiäisen rantamaisemia. Kuutostieltä, ihan siitä Uuron liittymän kohdalta noin kahden kilometrin siirtymän päässä sijaitsee Kontiolahden satama ja siellä rantakahvila Höytiäisen tupa. Sataman alueelta löytyy  kesäsesongin aikana monipuolista tekemistä ja hyvä tuote- ja palveluvalikoima.


Maastopyöräilyä, kalastusta ja sup-lautailua
Satama-alueella on hyvä, lapsille sopiva hiekkapohjainen uimaranta, leikkipuisto ja venesatama vierasvenepaikkoineen. Satama-alueen sydän on yrittäjien Sonja ja Jarkko Karjusen pyörittämä Höytiäisen tupa. Paikalla on viihtyisä kesäterassi ja ravintolan keittiöstä loihditaan maittavat ruoka-annokset nälkäisen lomalaisen herkuteltavaksi. Suosituimpia annoksia ovat makkaraperunat, hampurilaiset sekä muut grilliruoat. Jälkiruoaksi erityisesti perheen pienimmille maistuu varmasti jäätelö. Janoiselle matkalaiselle tarjolla on erilaisia virvokkeita, joita myydään myös mukaan.
Höytiäiselle saapuvia kalastajia rantaravintola palvelee kalastuslupa-asioissa ja kesän aikana vuokrataan myös sup-lautoja sekä maastopyöriä. Pyörillä pääsee kätevästi vaikkapa aivan alueen vieressä sijaitseville Kontionpoluille. Vesiurheilusta kiinnostuneet voivat osallistua myös ohjatuille suplautailu-retkille. Iltaisin paikalla soi live-musiikki tai karaoke. Kesän mittaan alueella järjestetään lukuisia tapahtumia. Kesämaanantaisin paikkansa saavat satamakirppikset sekä juhannuksena juhlitaan perinteiseen tyylien tanssien ja juhannuskokkoa polttaen. 


Kontiolahti on muutakin kuin biathlonia
Kesäpäivän idylli, auringonpaiste ja hyvä ruoka. Tarvitseeko sen enempää olla hyvän fiiliksen aikaan saamiseksi? Ja sitä todellakin tarjoilee Höytäisen tupa ja Kontiolahden satama-alue. Päivä täällä Höytiäisen rannalla etenee leppoisasti uimaan pulahtaen, kalastaen ja nauttien hyvästä grilliruoasta sekä kahvilan herkuista. Ystävällinen palvelu ja iloiset ihmiset kruunaavat tunnelman. “Kannattaa piipahtaa satamassa, ihan siksi, että onhan tämä alueen kaunein paikka”, toteaa yrittäjä Jarkko Karjunen ja toivottaa lomalaiset ja muut matkailijat tervetulleeksi Pohjois-Karjalaan.
Höytiäisen historiallisesta järvenlaskusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 160 vuotta. Mikäli mielit järvelle, sinne on mahdollista tänä kesänä jälleen päästä sisävesialus M/S Tuulan kyydillä täältä Kontiolahden satamasta tiistaisin ja lauantaisin. Mutta siitä lisää seuraavassa blogissamme.

Tutustu: www.hoytiaisentupa.com
Vieraile: Satamatie 4, 81100 Kontiolahti
Ota yhteyttä: 045-220 74 77

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Rohkeita päätöksiä ja talouden realismia

Rohkeita päätöksiä ja talouden realismia Talvi taittuu kevään kautta nopeasti kesään....

Perheen kanssa Kolvananuuron jylhänkauniissa maastossa

  Tiesithän, että Kontiolahti tarjoaa muutakin nähtävää, kuin ampumahiihtoa! Tämän...

Ota yhteyttä: