angle-left

Blogit

Vaaleanpunainen herkkuhetki Kahvila Kärryssä

On se vaan niin söpö, nimittäin pikkuruinen kesäkahvila, Kahvila Kärry! Tämän vaaleanpunaisen auton peräkärryyn rakennetun mökkänän on voinut tänä kesänä bongata Kontiolahden torilta tai tapahtumista.

Kärryä pyörittää nuori kontiolahtelainen yrittäjä, Henna Tuononen, jonka haaveissa on jo useamman vuoden ajan ollut oma pieni kahvila, jota olisi näppärä siirrellä paikasta toiseen. Hennalla onkin jo aiempaa kokemusta kesäkahvilan pyörittämisestä parin vuoden takaa, kun hän työskenteli samoin 4H-yrittäjänä kesäkahvila Jokirannassa Yritetään Yhdessä -hankkeen kautta. Nyt on kuitenkin ikioma kärryunelma toteutettu ja yritystoiminta vaaleanpunaisten seinien suojissa aloitettu. Suloisen kärryn on rakentanut Hennan isä Reijo Tuononen.

Henna yrittäjänä vastaa pitkälti kahvilan toiminnasta. Mukana on myös sisko Katri Tuononen, koska onhan yhdessä tekeminen paljon mukavampaa! ”Kärryn Instagramia ja Facebookia kannattaa seurata, sillä sieltä löytyy kaikista näppärimmin tieto siitä, missä Kärryn antimista pääsee milloinkin nauttimaan” tytöt vinkkaavat. Kahvila Kärry on tänäkin kesänä Kontiolahden torin lisäksi ollut mukana erilaisissa tapahtumissa, kuten Kontiolahden Mökkiläistapahtumassa ja elokuussa Rompepäivillä.  Kärryä voikin kysellä mukaan vaikkapa tyhy-päivään tai muihin kahvituksiin.

Pienestä koosta huolimatta Kärryssä on tarjolla monipuolinen valikoima jäätelöitä, leivonnaisia, kahvia, teetä ja muita virvokkeita. Vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja tarjotaan myös. Kaikki leivonnaiset Henna Tuononen valmistaa itse.

Pieni tila ja peräkärryn painorajoitukset asettavat tiettyjä rajoitteita tarjottavien tuotteiden ja toiminnan kehittämisen suhteen. Sen verran mukava virvokevalikoima on Kärryyn kuitenkin koottu, että jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Kesälle 2020 Hennalla on suunnitelmissa siirtyä Kärryn kanssa Joensuun torille ja onpa ajatuksissa ollut kahvilan pyörittäminen jopa talviaikaan latukahviona. Kannattaa siis seurata tämän pikkuisen kärryn liikkeitä myös jatkossa, onhan Kahvila Kärry sanojensa mukaan Pohjois-Karjalan menevin mesta!

Katsasta Kahvila Kärryn liikkeet täältä:

Facebook

Instagram

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Tässäpä Helmi juhlatilaksi!

Ei ole aivan helppoa löytää juhlatilaa, joka sopisi sellaisenaan omiin tarpeisiin....

Talousarviota laaditaan Kontiolahdellakin vaikeista lähtökohdista

Kuntatalous Suomessa elää tilastohistoriansa heikointa vuotta. Kuntien veroennusteet...

Ota yhteyttä: