Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahti palkitsi vuoden 2018 menestyjiä

Kontiolahti palkitsi vuoden 2018 menestyjiä

Kontiolahden kunta on palkinnut vuoden menestyjiään. Palkinnot jaettiin kunnanvaltuuston kokouksen yhteydessä maanantaina 10. joulukuuta. Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 28.11. myöntää palkinnot seuraaville henkilöille/toimijoille:


Vuoden Urheilija 2018: Otto-Eemil Karvinen
Otto-Eemil Karvinen on noussut kuluvan vuoden aikana ampumahiihdon maajoukkueeseen ja voittanut SM-kullan M19-sarjan normaalikilpailussa.

Vuoden Urheiluseura 2018: Selkien Sisu
Selkien Sisu on vuonna 1960 perustettu aktiivinen seura, joka liikuttaa oman kylän asukkaiden lisäksi myös laajemmin muun muassa matalan kynnyksen seikkailujensa kautta. Lisäksi seura järjesti elokuussa valtakunnallisen Sisu-Seikkailun, jossa oli yli 200 osallistujaa. Selkien Sisu ylläpitää kunnan yhteistyökumppanina alueen latuja ja luisteluolosuhteita. Seuralla on myös oma kuntosali, jota kehitetään käyttäjien tarpeiden mukaisesti.

Vuoden Kulttuuripalkinto 2018: Kalle Rintala
Kalle Rintala on tehnyt pyyteetöntä kulttuurityötä musiikin parissa vuosikymmenten ajan ja edistänyt kuntalaisten hyvinvointia merkittävästi kuorotoiminnan kautta. Kalle Rintala tunnetaan myös miehenä steel-pannujen edessä. Tasavallan presidentti on myöntänyt Kalle Rintalalle director musices -arvonimen vuonna 2015.

Vuoden Nuorisopalkinto 2018: Kontiolahden 4H
Kontiolahden 4H on tehnyt vuosia ansiokasta työtä lasten ja nuorten parissa. 4H-yhdistys on aktiivisesti ja innokkaasti mukana kunnan järjestämissä tapahtumissa ja tekee tiivistä yhteistyötä vapaa-aikapalveluiden kanssa.

Kunniamaininta myönnettiin Kontiolahden nuorisovaltuuston Moposuora-idealle.

Vuoden Liikuttaja 2018: Vipinää-hanke
Kontiolahden kunnan varhaiskasvatuksen toteuttama Vipinää-hanke aktivoi lapsia ja heidän perheitään kunnan varhaiskasvatuksessa. Päiväkoteihin hankittiin lainattavaa välineistöä, lapset pääsivät kokeilemaan eri liikuntamuotoja eri ympäristöissä (luonto, rakennetut liikuntapaikat) ja perheitä kannustettiin perheliikuntapassin avulla kokeilemaan eri lajeja. Hankkeessa yhteistyökumppaneita ovat olleet Kontiolahden Urheilijat ja Lehmo Balls -96.

Urheilijoiden stipendit menestyksestä:
Stipendit myönnettiin Kontiolahden kunnan palkitsemissäännön mukaisesti olympia- tai paralympialajien SM-kullasta seuraaville urheilijoille:

Otto-Eemil Karvinen
Kontiolahden Urheilijat        SM-kulta ampumahiihdon M19-sarjassa

Ville-Valtteri Karvinen
Kontiolahden Urheilijat        kaksi SM-kultaa ampumahiihdon M16-sarjassa

Inka Hämäläinen
Kontiolahden Urheilijat        SM-kulta ampumahiihdon N13-sarjassa

Juho Saastamoinen
North Karelia Ski Club        SM-kulta slopestylessa