Sisältöjulkaisija

angle-left Kulttuurivaellus Pohjois-Karjalan keskipisteeseen pohjoiskarjalaisuuden ydintä etsimään

Kulttuurivaellus Pohjois-Karjalan keskipisteeseen pohjoiskarjalaisuuden ydintä etsimään

Tervetuloa sunnuntaina 17.9. klo 13.30–15.30 kulttuurivaellukselle, josta ei naurua ja huumoria puutu!

Kukapa olisikaan parempi vaihtoehto käsittelemään tätä meitä jokaista kiinnostavaa pohjoiskarjalaisuutta kuin kaikkien alojen asiantuntija Vaikko Joe. Vaikka Joe on vankasti kotoisin Waikko Joen varrelta Kaavilta, hän tuntee pohjoiskarjalaisuuden erittäin hyvin. Hänen tarinoidensa värikäs kirjo on kuin matka halki Suomen, ja tällä kertaa pysymme tiukasti Pohjois-Karjalassa – vai pysymmeköhän. Sunnuntaina saamme nähdä, saapuuko paikalle myös Joen kaveri Rissanen, josta Joella on tapana kertoa tarinoita. Rissanen on ilmiömäisen epäonnisuuden ruumiillistuma, jonka ympärille rakentuvat uskomattomat tapahtumat.

Ainutlaatuinen esitys on paikkasidonnainen ja sen käsikirjoituksesta vastaa Henry Räsänen yhdessä Juhani Joensuun kanssa.

Esitys kestää noin 45 min ja siihen kuuluu nuotion ääressä kahvit ja pullat. Mikäli rankkasade yllättää siirrämme esityksen toiseen ajankohtaan. Pieni sade ei haittaa, kunhan yleisö huomioi sen pukeutumisessa.

Kulttuurivaellukseen on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen on pakollinen, sillä vain ensimmäiset 15 mahtuvat tulen äärelle istumaan. Vaellusreitti ei ole esteetön, koska kuljemme metsäpolkua pitkin ja matkalla on myös liukas pitkospuuosuus.

Pohjois-Karjalan keskipiste sijaitsee Kolin polun varrella, Hautajärven laavulta muutaman kilometrin verran pohjoiseen. Yhteisenä lähtöpaikkana on hiekkamonttu, josta lähdemme yhtenä ryhmänä vaeltamaan keskipisteeseen. Kävely kestää noin 30 min, samalla ehtii myös maistella puolukoita.

Jokaiselle ilmoittautujalle lähetetään (tai soitetaan) ohjeistus esitykseen saapumisesta. Työntekijät ovat ohjaamassa yleisöä ja avustamassa matkan varrella.

Ilmoittaudu mukaan täältä.