Sisältöjulkaisija

angle-left Aluevaalihaasteeseen ilmoittautui 16 hyvinvointialuetta

Aluevaalihaasteeseen ilmoittautui 16 hyvinvointialuetta

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen alulle laittamaan aluevaalihaasteeseen on lähtenyt mukaan 16 hyvinvointialuetta. Alueita on kaikkiaan 21.
 

Pohjois-Karjala kilvoittelee korkeimmasta äänestysprosentista Etelä-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon kanssa. Hävinneet hyvinvointialueet tarjoavat yhteisvastuullisesti torikahvit siinä voittaja-alueen kunnassa, jossa on äänestetty vilkkaimmin. Äänestyshaasteesta on julkaistu ensimmäinen video: https://www.youtube.com/watch?v=xB7oGj6h-cU

Aluevaalien äänestyshaasteen merkeissä kisataan myös Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Lapissa, Kainuussa, Päijät-Hämeessä, Hämeessä, Keski-Suomessa ja Kymenlaaksossa. Viimeisimpänä joukkoon liittyneillä Vantaa-Keravalla ja Keski-Uudellamaalla haastekisan palkinto liittyy torikahvien sijaan ämpäreihin.

”Haasteen sisälle on syntynyt liuta pienempiä haasteita. Esimerkiksi Kuopion apulaiskaupunginjohtaja lupasi tarjota pitkopullat hyvinvointialueen rajalla, jossei Pohjois-Savo voita. Myös karjalaisia ja savolaisia medioita on lähtenyt keskinäiseen mittelöön erilaisin panoksin”, Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen viestintäsuunnittelija Stiina Ikonen kertoo.

Aluevaalihaasteeseen voi osallistua äänestämällä, haastamalla mukaan muita ihmisiä, tekemällä aiheesta julkaisun sosiaalisen median kanavissa aihetunnisteilla #aluevaalihaaste ja #torikahvihaaste tai jakamalla hyvinvointialueiden aluevaalihaastejulkaisuja.

Ennakkoäänestysaika kotimaassa on 12.-18. tammikuuta ja ulkomailla 12.-15. tammikuuta. Varsinainen vaalipäivä on 23. tammikuuta.
Tiedot aluevaalien ehdokkaista julkaistiin vaalien tieto- ja tulospalvelussa 23. joulukuuta.

Valtioneuvoston tuoreessa toimeenpanon tiekartassa Pohjois-Karjalan hyvinvointialue sai julkiset kiitokset aluevaalihaasteestaan äänestysaktiivisuuden lisäämiseksi.