Sisältöjulkaisija

angle-left Haku Kontiolahden Lammaslomille on käynnistynyt

Haku Kontiolahden Lammaslomille on käynnistynyt

Haku Kontiolahden Lammaslomille on alkanut tänään maanantaina 16. toukokuuta. Viikon kestävälle Lammaslomalle voi hakea Vaahermäen tilan sähköisellä lomakkeella: lammaslomat.vaahermaki.com. Haku on auki 16.–31.5.2022 välisenä aikana.

Lammaspaimeneksi valittavat henkilöt pääsevät huolehtimaan lampaista Kiviniemen upeisiin maisemiin – Kolin kansallispuiston välittömään läheisyyteen. Lammaspaimenen tehtäviin kuuluvat lampaiden hyvinvoinnin seuraaminen, puhtaasta vedestä ja muista päivittäisistä tarpeista huolehtiminen sekä siirrot laitumelle ja yöaitaukseen. Lampaiden hoidon lisäksi lomalaiset voivat halutessaan tehdä myös muita töitä alueella, kuten raivausta ja niittoa.

Lomat on kohdennettu maaseudusta ja sen toiminnasta kiinnostuneille sekä lapsiperheille. Erityisen tärkeää on Lammaslomille hakevien kiinnostus eläintenhoitoon ja lampaiden hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Kontiolahden Lammaslomat on erinomainen mahdollisuus päästä vielä tänä kesänä nauttimaan luonnonläheisestä lomasta, sillä valtakunnallisesti kesän 2022 vastaavat lammaspaimenlomat on lähestulkoon loppuunmyyty. Kontiolahdella lammaspaimenet pääsevät kehittämään Kiviniemen lammaslomakonseptia ideoiden ja palautteen kautta. Kaikki palaute otetaan huomioon, kun kohdetta ja konseptia kehitetään tulevaisuudessa.

Kontiolahden kunta, Vaahermäen tila ja Herajärven retkeilykeskus toteuttavat Lammaslomat yhteistyössä. Vaahermäen tila tuo lampaat Kiviniemeen sekä valitsee ja kouluttaa lammaspaimenet. Herajärven retkeilykeskus vastaa majoituksesta. Laidunnus toteutetaan Kontiolahden kunnan tukemana.

Lammaslomaviikon hintana on ensimmäisen vuoden aikana 200 euroa. Hintaan sisältyvät majoitus, liinavaatteet, peseytyminen saunassa sekä veneen ja kanootin käyttömahdollisuus. Majoitus tapahtuu aittarakennuksissa, joihin mahtuu enimmillään kaksi aikuista ja kaksi lasta.

Aiheesta aiemmin