Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun seudun polut muodostavat yli 200 kilometrin reitistön

Joensuun seudun polut muodostavat yli 200 kilometrin reitistön

Joensuun seudulla on rakennettu viimeisten viiden vuoden aikana yhtenäistä polkuverkostoa Kontiolahdelle, Liperiin ja Joensuuhun. Kontiolahden Kontionpolut, Liperin Kinttupolut, Lykynlammen Lykynpolut ja rakenteilla olevat Lehmon–Utranharjun Harjupolut linkittyvät toisiinsa Jaama Trail -rengasreitin kautta.

Joensuun seudun yhtenäinen reitistö sisältää monipuolisesti erilaisia polku- ja tieosuuksia. Reitistön varrella on myös muun muassa alamäkipyöräilyyn tarkoitettu Pärnä Bike Park, Lykynlammen ulkoilukeskus, Kontiolahden ampumahiihtostadion ja Utran tekniikkarata. Reitistöllä on yhteensä 16 laavu- ja tulipaikkaa, joista suurin osa on kunnostettu tai rakennettu viime vuonna ympäristöministeriön kunnille kohdistamalla virkistysreittien kehittämisavustuksella.

Joensuun seudun polkujen muodostama yli 200 kilometrin kokonaisuus on nyt koottu yhteen karttaan. Kartta valmistui osana Joensuun ja Kontiolahden yhteistä Koukuttavat reitit -hanketta, jonka muita tuotoksia ovat jo edellä mainitut Lykynpolut ja Harjupolut sekä viime syksynä käyttöönotetut esteettömät laavualueet Jaamankankaalla ja Lykynlammella.

Joensuun seudun monipuolisen reitistön suunnittelussa on huomioitu erityisesti maastopyöräilijät, mutta reitit palvelevat myös muita alueen ulkoilijoita. Alueen toimijoiden yhteistyö liikuntamatkailun ja erityisesti pyörämatkailun edistämisessä jatkuu seuraavaksi Outdooractive-palvelun käyttöönotossa ja viestinnässä.

Linkki kartta-aineistoon:

www.joensuu.fi/pyorailyreitit

www.kontiolahti.fi/luonto-ja-ulkoilureitit