Sisältöjulkaisija

angle-left Kirjastojen tilat avataan 1.6. alkaen

Kirjastojen tilat avataan 1.6. alkaen

Joensuun seutukirjaston tiloja ja palveluita avataan asteittain maanantaista 1.6. alkaen. Samalla kirjastot siirtyvät noudattamaan kesäaukioloaikoja.

Lue Joensuun seutukirjaston koko tiedote aiheesta:

Lainauspalvelu palaa normaaliksi jo kesäkuun alusta. Kirjastoissa ei kuitenkaan toistaiseksi järjestetä tapahtumia ja varattavat tilat ovat pois käytöstä. Myös asiakaskäyttöön varattuja istumapaikkoja ja tietokoneita on kirjastoissa vähennetty.

Kirjasto suosittelee mahdollisimman pikaista asiointia myös jatkossa, mutta kirjastossa vietettävää aikaa ei enää erikseen rajoiteta. Etenkin pienemmissä toimipisteissä nopea asiointi takaa kaikille yhtäläisen mahdollisuuden käyttää kirjaston palveluita.

Asiakkaiden tulee pitää riittävää turvaväliä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Lisäksi kirjastossa käydessä tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa: kädet kannattaa pestä huolellisesti ennen ja jälkeen kirjastokäynnin, minkä lisäksi kirjastossa on asiakkaiden käyttöön käsidesiä. Lainaus- ja palautusautomaatteja sekä muita kosketuspintoja puhdistetaan tehostetusti.

Kirjastoon ei ole syytä tulla sairaana. Kiireellisissä asioissa voit ottaa yhteyttä omaan kirjastoosi puhelimitse tai sähköpostilla.

Joensuun seutukirjastossa riskiryhmille suositellaan asiointia aina päivän ensimmäisen aukiolotunnin aikana. Muiden asiakkaiden toivotaan huomioivan tämän ja hoitamaan oman asiointinsa myöhemmin päivän aikana, jos se suinkin on mahdollista.

Myös kirjastoautot palaavat reiteilleen 1.6. alkaen. Autojen asiakasmäärää on rajattu: sisälle pääsee vain neljä asiakasta samaan aikaan. Etenkin kirjastoautossa on siis toivottavaa asioida ripeästi, jotta kaikki halukkaat pääsisivät autoon omalla pysäkillään.

Koska omatoimikirjastoissa ei voida taata riittävää siivousta ja turvallisuutta, omatoimikirjastot ovat toistaiseksi pois käytöstä.

Maksuja on mahdollista maksaa kirjastossa kesäkuun alusta alkaen. Asiakkaiden toivotaan suosivan ensisijaisesti kortti- ja lähimaksua. Kertyneitä maksuja voi maksaa myös verkkokirjastossa.